mandag 6. august 2018

Hva er forskjellen på diabetes 1 og 2

Vinneren på Kvalitet og Pris! Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Så hva er egentlig forskjellen på diabetes type og diabetes type ?

Dere har sikkert hørt det tusenvis av ganger, at fedme, livsstil og ernæring sauses sammen i en eneste stor røre. Og at det snakkes om diabetes som den største selvfølge, uten å skille diabetes type og diabetes type 2. Ved type diabetes har kroppens immunforsvar ved en feil ødelagt bukspyttkjertelen og produksjonen av insulin har derfor opphørt. Sykdommen er dødelig hvis man ikke får tilført insulin. Ved type diabetes lager kjertelen fortsatt insulin men for lite i forhold til kroppens behov. Det er stor forskjell mellom diabetes type og type , men felles for dem er at med riktig behandling og god kunnskap om egen sykdom kan man leve godt med begge typene.


Ved begge diabetes -typene fungerer ikke kroppens insulinmekanisme som den skal.

Forklar med egne ord. Hva er grunnen til at vi ikke lenger bruker begrepet sukkersyke? Intervju noen som har diabetes. Finn ut hvordan det er å leve med diabetes.


Alt du trenger å gjøre er å opprettholde en sunn livsstil, unngå stress så mye som mulig og får regelmessig mosjon i minst minutter hver dag. Både type og type diabetes forårsake stor skade på indre organer. Type utgjør mindre enn en tiendel av tilfellene. Det er vesentlige forskjeller på de to diabetessykdommene.


Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Symptomerne på diabetes og 2. Der er imidlertid den store forskel, at symptomerne viser sig hurtigt og voldsomt ved diabetes , mens de ofte kommer snigende ved diabetes 2. For det meste personer over år, men de siste. Gå til Hva er forskjellen på type og type diabetes ? Forskjeller mellom type og type diabetes.

Felles for begge typene er at sukkerinnholdet i blodet er høyere enn normalt. Hør lege Jørn Sagen i samtale på Litteraturhuset i Bergen med Trond-Viggo Torgersen om diabetes. Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer! Er det mye diabetes i familien bør man være ekstra nøye med kost og mosjon, slik at man unngår å utvikle sykdommen.


Gjør rede for forskjellene mellom diabetes mellitus type og 2. Gratulerer du har vunnet en bil, modellen heter Bare diabetes type kl. Blogg kommentarer. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe.


Hvordan behandles diabetes type ? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg