mandag 13. august 2018

Behandling av spiseforstyrrelser

Velkommen til Kensaq. Finn behandling av spiseforstyrrelser i dag! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spesialenheter for spiseforstyrrelser.


Dette er spesialisthelsetjenesten på sykehusnivå. Det finnes i dag enheter for behandling av spiseforstyrrelser i alle helseregionene.

Disse driver behandling og har ansvar for videreføring av kompetanse og veiledning til andre enheter samt andre behandlingsinstitusjoner i Norge. På denne siden vil du finne informasjon om behandlingstilbudet. Du vil også finne fakta om lidelsen samt en oversikt over hva vi kan tilby på det forebyggende området. Familien er en viktig ressurs i behandling av spiseforstyrrelser.


Enkeltstudier tyder på at familien spiller en stor rolle for at den som er rammet av spiseforstyrrelse skal bli bedre. Vi tilbyr behandlingsprogrammer skreddersydd til personer med spiseforstyrrelser og pårørendes ønsker og behov. Kjernevirksomheten er samtalebaserte tiltak overfor personer med spiseforstyrrelse og til familier, også kalt psykoterapi.


Våre fagpersoner har formelle og faktiske kompetanser innenfor flere psykoterapitradisjoner. Behandling av spiseforstyrrelser Som regel vil første skritt mot behandling være å ta kontakt med fastlegen.

Det er fastlegen din som kan henvise deg videre til f. Målet var at pasienten skulle oppnå normal vekt. Spiseforstyrrelser ble tidligere behandlet med ulike former for samtaleterapi og forskjellige behandlinger på sykehus. Planlegging av behandling.


Registrering av koder – spiseforstyrrelser hos barn og unge (pakkeforløp) Generelt om kodene i Pakkeforløp for psykisk helse og rus. Anoreksi, bulimi og overspisingslidelse er de mest vanlige. Det er forskjellige måter å behandle spiseforstyrrelser på, og det går an å bli helt frisk. Helsemyndighetene og fagmiljøene i Norge og andre lan har utarbeidet anbefalinger og retningslinjer for behandling av spiseforstyrrelser.


Selv om det foreligger få gode kvalitetsstudier av behandling av anoreksi, er det i stor grad enighet blant erfarne fagpersoner og ulike nasjonale retningslinjer med hensyn til råd og anbefalinger for behandling av unge med anoreksi. Søk etter behandling av spiseforstyrrelser på den nye KensaQ. Kostholdsveiledning: Normalisering av spisemønsteret er en svært viktig del av behandlingen. Denne delen av behandlingen gir hjelp og støtte til å komme inn i et mer normalt mønster.


CBT er i dag den mest brukte behandlingsformen for spiseforstyrrelser. Av de som fikk PED-t ble halvparten friske eller friskere, mot prosent av de som fikk CBT. Vi må få bukt med motviljen mot å la fysisk aktivitet og trening inngå i behandling av spiseforstyrrelser.


En spiseforstyrrelse gjør at man både har problemer med å forholde seg til mat, og til egne tanker og følelser. Helsedirektoratet skal bruke dette i sitt arbeid med nasjonale retningslinjer. Oppdraget var å finne oversikter om behandling av spiseforstyrrelser med vekt på familieterapi, kognitiv terapi, medikamentell, poliklinisk behandling og selvhjelp for personer med anoreksi, bulimi og overspisningslidelse. Det å kunne forebygge utvikling av spiseforstyrrelser er viktig, men selv om det er utviklet mange metoder for forebygging av spiseforstyrrelser , er det fortsatt usikkert om dette kan redusere antallet som får en spiseforstyrrelse 1.

Uspesifiserte spiseforstyrrelser. Varianter av spiseforstyrrelser som ikke helt passer inn i diagnosene anorexia og bulimia. Regional seksjon for spiseforstyrrelser (RASP) er en av fire regionale enheter i Norge som behandler spiseforstyrrelser , og har ansvaret for pasienter fra hele Sør- og Østlandet. RASP har også en egen kompetanseenhet (kompetansetjenester) som arrangerer kurs for helsepersonell mv.


Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg