mandag 20. august 2018

Fibromyalgi no

Sliter du med ubehag i dine ledd? Spesielt utviklet i Norge for dine ledd. Dekk og LM-felger gunstig fra vår nettbutikk. Mulighet for avbetaling! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Lokal- og fylkeslag.

Som medlem i NFF blir du automatisk tilknyttet et lokallag og et fylkeslag i nærheten av der du bor. Her finner du tillitsvalgte og likepersoner som har erfaring med å leve med fibromyalgi. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. NFF arrangerer også kurs i trening og velvære, vanligvis på hotell i Asker.


Tren hos behandleren din: Du kan noen ganger finne tilpasset gruppetrening hos fysioterapeut, psykomotorisk fysioterapeut og varmtvannsbasseng der du bor. Tilstanden er ikke alltid like lett å diagnostisere, siden symptomene kan være diffuse og variere mye. Man vet ikke hva fibromyalgi eksakt skyldes, men man tror at flere faktorer, som stress, et tidligere psykisk eller fysisk traume, eller en infeksjon, som sluttresultat gir plagene ved at hjernens oppfattelse av smertefølelse endres.


Sykdommen er definert som et smertesyndrom.

Betegnelsen “syndrom” brukes for å beskrive en samling karakteristiske symptomer med varierende eller ukjent årsak. Fibromyalgi er en kronisk sykdom som forårsaker smerter i hele kroppen. En forklaring på smertene kan være at hjernen er aktivert slik at smerter oppleves sterkere i forhold til det som er normalt. Kostholds- og treningstips for personer med fibromyalgi. Hva er fibromyalgi?


Materiale og metode. For å undersøke effekten av fysisk trening og fibromyalgi ble det søkt i Cochrane-databasen for kontrollerte forsøk. En person kan ha tilstanden over tid uten å vite det.


Det begynner gjerne med smerter på et bestemt sted. I begynnelsen er det ofte slik at disse smertene kommer og går, før de etter hvert blir mer varige og sprer seg til andre områder. Elin Johnsen fra ”Bli Ny med 3T” har en ekstra utfordring som en del vil kjenne seg igjen i, nemlig fibromyalgi. Som om nytt kosthold og hard trening ikke var nok - i tillegg kom smertene som knallhard utfordring! Gjesteblogg fra Teamjegliker-Lisa: Mitt navn er Lisa, jeg er år og kommer fra en liten bygd på Sunnmøre.


I denne lille bygden har det aldri vært greit å skille seg ut. Man blir snakket om, og det virker ikke som at folk gleder seg på andres vegne. Hvis ja, hva slags sykdom er det?


Fant du det du lette etter? Michelle (11): Min mamma her fibro og det er noen ganger svært ille noen ganger går et veldig bra.

Men jeg ønsker alle der ute all hell og lykke med livet sykdom eller ei Jeg er glad i deg. Er det noen med fibromyalgi her som vet om det anbefales noe bestemt kosthold ved fibromyalgi? Feks innenfor alternativmedisin? Ja jeg er jo klar over at frukt og grønnsaker er bra for generell helse, da, men er det noe mer det kan være lurt å passe på?


Det er mange som ikke vet hva fibromyalgi og bløtvevsrevmatisme er, blant annet fordi dette er en moderne diagnose. Siden symptomene og diagnosen er såpass diffuse foreløpig (det går bl.a. på individuelle nivåer av smerteopplevelse) er det flere leger som ikke ønsker å forholde seg til FM som en reell sykdom, dessverre. Skulle ønske at folk forstod - Den største utfordringen er å ha smerter timer i døgnet, ikke sove godt en eneste natt og aldri føle seg opplagt, men alltid sliten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg