onsdag 1. august 2018

Masse luft i magen

Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Les om hyllebær og Ian F. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon. Du kan også oppleve press i magen.


Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt.

Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften, kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen. Gjennomsnittlig produseres to deciliter gass i døgnet, men hos enkelte kan det bli opptil ti ganger mer. Foto: Thinkstock Vis mer.


Han forklarer at en del av gassen kommer fra luft vi svelger med mat og drikke. Det dannes dessuten en god del gass under fordøyelse og transport av mat og tarmsafter i magetarmkanalen. Alle er plaget av luft i magen fra tid til annen, men noen plages mer enn andre.


I enkelte tilfeller kan det være symptomer på sykdom som cøliaki eller matvareallergi - eller intoleranse som laktoseintoleranse.

Mange plages med tilstanden irritabel tarm. Opplever du smerter i magen som kommer takvis - med lindring mellom takene - kalles dette knipsmerter, eller luftsmerter. Har prøvd å ikke spise sukker produkter, drikker ikke kulsyreholdig drikke og legge merke til når jeg får luft i magen , men finner ikke noe mønster. Har du noen tips til hva som kan være grunnen? Eventuelt er det noe jeg nå som en kriseløsning kan spise for å dempe lukten.


Hjalp mot luft i magen – Allerede etter tre dager merket jeg stor bedring i magen min. Før lå jeg utmattet på sofaen, med masse luft i magen. Nå har jeg fått tilbake overskuddet og trives mye bedre.


Når magen er god er livet så mye bedre, forteller Linda Andersen. Luft er en samling gasser, partikler og dråper som utgjør atmosfæren rundt jorden. Menneskene er avhengig av luftens oksygen for å kunne puste, i likhet med andre pattedyr. Planter omsetter luftens karbondioksid i fotosyntese. For de fleste planter er dette den eneste kilden til karbon.


Uttalelsene over er hentet fra ulike forum på Doktoronline. Hverdagen med irritabel tarm-syndrom (av engelsk Irritable Bowel Syndrome - IBS) handler om pinlige lukter og lyder, magesmerter og akutte toalettbesøk.

Har ofte luft i magen og løs mage, hva kan dette være? Kan det skyldes laktose? For eksempel kan cøliaki, laktoseintoleranse og melkeallergi gi hyppige og tilbakevendende luftplager.


Men disse tilstandene vil ofte innbefatte flere andre symptomer som magesmerter, løs mage og diaré. Har hatt luft i magen siden halvannen dag etter første prøvedag denne måneden (denne måneden er første gang vi prøver). Luft i magen kan også være symptom på en annen sykdom.


Jeg er aldri plaget med luft ellers, men nå har jeg hatt det mer eller mindre i en uke. Får oppblåst mage av alt føler jeg. Våkner ofte med oppblåst mage og masse luft i magen.


Oftest blir det ille etter lunsj, da klarer jeg ikke stå rett i ryggen fordi jeg har så vondt i magen. Lufta er søren ikke lett å få ut heller. Hard i magen er jeg også konstant.


Blir spesielt ille ved brødma. Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Jeg er en jente på år som sliter med veldig mye luft i magen.


Det bobler og rumler, og jeg promper laaange illeluktende promper i ett vekk. Slik er det hele tiden - dag etter dag. Noe forverret i perioden før mensen. Noen som har noen tanker om hva det kan skyldes? Masse luft i magen.


Romling i magen kan ha mange ulike årsaker og kan ofte skyldes at man har luft i magen. Mulige tiltak som du kan forsøke for å unngå romling er: Regelmessige måltider - faste måltider og en god måltidsrytme slik at det ikke går for lang tid mellom måltidene kan hjelpe. Går det lang tid mellom måltidene får man lett luft i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg