torsdag 2. august 2018

Gravid søvn

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. De aller fleste gravide merker at søvnen er påvirkes av graviditeten.


I starten sover du kanskje mer, i slutten mindre.

Men jo mer du stresser med at søvnen er annerledes, mindre, mer avbrutt og oppstykket, jo mer vil det påvirke deg og hverdagen din. Her er mine råd til deg! Hvis du sliter med søvnen , er det beste tipset å slappe av og godta at dette er helt vanlig når du er gravid.


Man må prøve å ikke se på det som et problem, men akseptere situasjonen, sier legen. Ikke er det farlig heller, selv om det kan være veldig slitsomt. Hvorfor har gravide søvnvansker?


I den siste tredjedelen av graviditeten opplever mange at de har vansker med å sove godt.

Det kan være problemer med å sovne, å ligge behagelig, ryggsmerter eller forstyrrende drømmer og mareritt. Unngå lenger fødsel. Forskere har funnet ut gravide med for lite søvn sliter med mer enn bare trøtthet, dårlig konsentrasjon og irritabelt humør. Det finnes ikke noe direkte førstevalg blant de ulike sovemedisinene når pasienten er gravid. Valg mellom ulike sovemedisiner til gravide bør gjøres på individuell basis.


Mange gravide har behov for en lur både formiddag og ettermiddag. Det kan kjennes vanskelig dersom man er i full jobb, slik de fleste er. Det er ikke latskap, men fysiologi. Men det er utrolig hva man kan få til hvis man er litt oppfinnsom. De fleste gravide blir ekstra søvnige tidlig i svangerskapet.


Hun legger til at flere gravide sliter med flerfoldige, nattlige tisseturer, og at dette kan resultere i søvnproblemer og oppstykket søvn. Dersom du er veldig plaget med dette, kan det være lurt å ikke drikke noe særlig etter klokken seks. Vi vet at alder, røykevaner, alkoholvaner, tidligere spontanabort og vekt kan påvirke kvinner som er gravide eller ønsker å bli det. Grunnen til at også nattarbeid kan gi økt risiko for uønsket svangerskapsutfall er ikke avklart, men det finnes flere hypoteser. Søvn er en dominerende del av livet vårt.


Undersøkingar av kvinner med nattarbeid viste at dei gjennomsnittleg fekk mindre søvn per døgn enn kvinner med arbeid på dagtid.

Gravide treng mykje søvn. Nattarbeid er ei belastning både for menn og kvinner, men gravide er særleg utsette for å få problem med slikt arbeid. Rask og trygg leveranse.


Søvn har blitt påvist å være en viktig faktor under graviditeten da det ikke bare gir den gravide mer overskud men det minsker også risikoen for komplikasjoner ved fødsel. Det at du som gravid ikke alltid får den beste søvnen mulig kan komme av forskjellige årsaker, avhengig av hvilket trimester du er i. Hva er tretthet i svangerskapet? De beskriver det som en lammende tretthet, der de sleper seg gjennom dagens gjøremål med ett mål for øye: å få legge seg til å sove når kvelden kommer. Dårlig søvn i siste trimester: Søvnplager og lite søvn er svært vanlig når du er gravid , spesielt i siste trimester.


Når du er gravid produseres en rekke hormoner som alle har sin bestemte misjon, så dersom du for eksempel føler deg humørsyk eller glemsk er dette grunnen. Kosttilskudd til deg som er gravid. Et tilstrekkelig inntak av næringsstoffer er nødvendig for å dekke både barnet og morens behov for vitaminer og mineraler under svangerskapet. Søvnproblemer som gravid er noget, som alle kvinder over en vis alder kender til.


Der er flere ting, der kan medvirke til søvnproblemer hos gravide. Småen våkner mellom 4. Men som gravid har du nok en lystig appetit, så det kan være en god ide at spise et lille målti inden du skal sove, så du ikke vågner af sult. Drik en kop beroligende te til.


Stå op, hvis du ikke kan sove. Sengen skal forbindes med søvn , så undgå, at den udvikler sig til et ste hvor du ligger i mørket og. Gode råd for bedre søvn. Dette er helt normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg