onsdag 22. august 2018

Drikke til tapas

Drikke til tapas

Bestill Tapas hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Hold pappvinen kjølig og smakfull. Kjøp den hos CoolStuff. En god tapasmeny er sammensatt og variert.


Kjøtt, sjømat, grønnsaker og oster hører med. Vanligvis tilpasser vi drikken til hver enkelt rett, men hva gjør vi når alle rettene serveres samtidig? Her får du hjelp til å finne drikke som passer til alt. Tapas er så mangt, fra de fornorskede utgavene til de spanske, tradisjonelle. Rettene smaker ofte forskjellig, noe som gjør tapas en utfordring å sette vin til.


Navnet tapas kommer av det spanske ordet tapar, som betyr å dekke over og fra una tapa som betyr et lokk. Tapas er spennende fordi du får smake på så mange forskjellige ting gjennom et måltid. Men det gjør det samtidig utfordrende å sette vin til.


Nå er det ikke slik at du absolutt må drikke vin. Mange spanjoler drikker faktisk øl til tapas , på samme måte som det er ganske utbredt blant italienere å drikke øl til pizza. Vi feiret Halloween i helgen med tapas , bare oss to og jeg tenkte å komme med et tips til god drikke som passer til tapasbordet. Rødvin kan være vanskelig å kombinere med noen av smakene, i følge Vinmonopolet.


God drikke står i fokus. Tapas kommer fra det spanske ordet Tapar som betyr å dekke til , der det opprinnelig ble servert et stykke brød til vinen som skulle dekke over glasset for å holde insektene borte. Dette videreutviklet seg til at små retter ble servert gratis sammen med alkoholen. En drikkevare som er i fokus når det kommer til.


Drikke til tapas

Vi har her lavet nogle tommelfingerregler til dig, så du nemmere kan få et overblik over, hvad du skal servere af drikke. Mange vil styre direkte mod vinafdelingen, når de skal vælge drikkevarer til tapas. I dagens tapas blir det som regel servert mange retter og større porsjoner. Vin til Tapas – hvitvin Tapas består av en rekke rike smaker, som gjerne står langt fra hverandre som gjør det til en vanskelig matform å sette vin til.


Strategien blir da å først se an hva slags tapas retter som vil utgjøre hovedvekten av måltidet. Antonio synes enkel og saftig drikke passer aller best til sterk mat. Vin er egentlig vanskelig til chili.


Ikke er det noen naturlig del av meksikansk kultur heller, forklarer han. Tequila og mescal brukes også til mat, ofte blandet med fruktsaft til en drink. Christer tipser om vin til tapas og har besøkt en av Oslos mange vinbarer.


Bjarte Ragnhildstveit. Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert. Vet at det riktige visstnok er sherry, men vil ha en rødvin, gjerne en som kan kjøpes som 3-liter ettersom vi blir en god del folk! Menyen er ikke 1 sikker, men det blir ihvertfall: - kjøttboller i tomatsaus - serra.


Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens. Passer perfekt i en god tomatsaus. Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret. VG har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.


Kopiering av materiale fra VG for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Tyskland er kjent for sine forfriskende rieslinger, men dette landet har mye mer å by på. Mai Tjemsland med den gjeve tittelen Master of Wine tar deg med på en reise gjennom kjente druer og områder, i tillegg til mindre kjente vinskatter.


Drikke til tapas

Du kommer garantert til å sette tysk vin på din favorittliste etter dette. Men hvis tapas kan være alt mellem himmel og jor hvad skal du så drikke til din tapastallerken? Og hvor kommer egentlig det der tapas -udtryk fra?


Skal det være spansk? Nye nordiske tapas ”, ”japanske ninja- tapas ”, ”ægte spanske tapas ”, ”tapastallerken med tre danske oste og oliven”. Husk det er ikke alle som teller antall kilometer i nedfarter og heiser.


Drikke til tapas

Noen velger god mat og drikke i sin skiferie! Håper å se dere på Gaia Tapas i løpet av vinteren. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag.


Tapas er nå i fremgang i mange lan og de spanske tapasbarene brer seg over hele verden, tom i Norge har vi fått de. Men hva ligger i begrepet tapas , er det en matrett, ett tilbehør, ett måltid eller en tradisjon? Vi kan vel trygt si at det ligger tradisjon i dette ordet og historiene er mange rundt opprinnelsen til tapas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg