fredag 10. august 2018

Behandling klamydia

Behandling klamydia

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Finn behandling klamydia nå på Kensaq. Behandling av klamydia. Klamydia behandles med antibiotika.


Pasientene må vente i to uker etter behandling før de kan ha ubeskyttet samleie. I smittevernloven er klamydia definert som en allmennfarlig smittsom sykdom. Folketrygden dekker derfor utgifter til legeundersøkelse, behandling og kontroll, og man slipper å betale egenandel.


Pasienten må vente i én uke etter behandling før de kan ha ubeskyttet samleie. Folketrygden yter full godtgjørelse av utgifter til legehjelp ved undersøkelse, behandling og kontroll for allmennfarlige smittsomme sykdommer, dvs. Dagens anbefaling for behandling av klamydia er en syvdagers antibiotikakur med Doksycyklin. Denne behandlingen er meget effektiv. De fleste som rammes av klamydia opplever aldri noen symptomer.


Sju av ti som har klamydia infeksjonen er under år, og av de diagnostierte var kvinner. Ubehandlet klamydia kan føre til en rekke komplikasjoner for både menn og kvinner. Medisinsk behandling : Har du klamydia , skal du behandles med antibiotika, enten et makrolid eller et tetrasyklin. Hvis du er gravi eller ikke tåler makrolid eller tetrasyklin, kan legen gi deg ampicillin. Førstevalget til behandling av klamydia er doksycyklin i én uke, mens éngangsdose med azithromycin er et alternativ.


Behandling klamydia

Både doksycyklin og azithromycin har trolig en effekt mot genital klamydia på over. Ved anorektal klamydia ser det imidlertid ut til at engangsdose med azithromycin har mye dårligere effekt enn doksycyklin. Mange pasienter har bare beskjedne plager, og man regner med at mange av den grunn ikke oppsøker lege. Infeksjonen går med andre ord ofte over av seg selv.


Hvert år stilles denne diagnosen hos ca. Høyest forekomst av klamydia finnes hos kvinner under år. Den sannsynlige forklaringen på at infeksjonen påvises hyppigere hos kvinner, er at kvinner testes oftere. Hos kvinner kan klamydia spre seg til eggstokkene, livmoren eller til egglederne (rørene fra eggstokkene til livmoren). Dette kalles bekkeninfeksjon.


Omtrent en tredjedel av kvinner med ubehandlet klamydia får bekkeninfeksjon. I Sverige kan klamydia nu betraktas som ett folkhälsoproblem. Det är oklart ur länge man kan bära klamydia. Les mer om testing og behandling på sexogsamfunn. Når starter man med behandling for klamydia ? Hvis du har symptomer på klamydia eller mistanke om smitte, burde du oppsøke fastlegen din for å få seg selv testet.


Han eller hun vil spørre deg om symptomer, sykehistorie og de viktigste seksualopplysningene. Det er gratis å teste seg for klamydia. Kontroll av pasienter som har fått behandling for klamydia skal være gratis. Også smittekontakter skal ha gratis konsultasjon og behandling. En klamydia behandling foregår på samme måde som en behandling mod halsbetændelse.


Behandling klamydia

Du får udskrevet et bredspektret antibiotikum, oftest Azithromycin, og er rask, så snart du har taget alle pillerne i pakken. Du blir ikke immun mot infeksjonen, så selv om du har hatt klamydia før, kan du få det på nytt. Du bør derfor teste deg for klamydia hver gang du har sex uten bruk av kondom, med en ny partner.


För att kunna få behandling och förhindra smittspridning är det viktigt att du testar dig om du misstänker att du har blivit smitta även om du inte får symtom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg