tirsdag 21. august 2018

Kjennetegn på depresjon

Men depresjon er også å miste evnen til å føle sorg. Selvbildet angripes på en nådeløs måte. Depresjonen kan prege hele måten du ser verden på. Den forsterker problemene som allerede finnes i livet.


Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen.

Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere.


Heldigvis kan behandling være til stor hjelp. Styrken varierer fra milde symptomer til alvorlig depresjon med selvmordsfare. Det innebærer ofte negative tanker om en selv, og ofte med kroppslige symptomer som søvnløshet, redusert matlyst og energitap samt konsentrasjonsvansker.


Det burde heller ikke være noe flaut å ta denne legesamtalen. Jo tidligere du kommer til lege, jo bedre.

Hvis det er snakk om en lett depresjon som har oppstått for første gang, er det også enklere å behandle. Vanligvis inntrer bipolar lidelse i ung alder, oftest sent i tenårene, men sykdommen kan også bryte ut før tenårene og i voksen alder. I prinsippet er kjennetegn på mani og depresjon like hos barn, ungdom og voksne, men symptomene utvikler seg forskjellig fra person til person.


Slik behandles depresjon : Lettere former for depresjon vil ofte gå over ved selvhjelpstiltak uten noen form for behandling. Unngå sosial isolasjon, ha flere aktiviteter i hverdagen, mosjoner en halvtime daglig, ha en god døgnrytme, spis sunt og unngå misbruk av alkohol. Forekomsten antas å ha økt i moderne tid. Risikoen for å utvikle en behandlingstrengende depresjon en eller annen gang i livet er anslått til rundt prosent for kvinner og vel prosent for menn. Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit.


Kjennetegn på depresjon. Det kan være vanskelig å vite om man er deprimert eller ikke, spesielt ettersom depresjon har likhetstrekk med en del vanlige psykologiske tilstander, slik som f. DEPRESJON : Et kjennetegn på depresjon kan være vansker med å komme i gang med aktiviteter, alt fra dagligdagse gjøremål til skole og jobb Foto: NTB Scanpix Vis mer. Det er normalt å ha perioder i livet hvor man er trist, ikke har det så bra eller sørger over vonde ting som har skjedd.


Dette kan også være tegn på annen sykdom, så hvis du har det sånn i lengre perioder, ta kontakt med fastlegen din for videre utredning. Hvis det viser seg at du har en depresjon , kan du bli frisk og få det bedre med rett behandling og egen innsats. Det er ganske vanlig å ha angst i kombinasjon med depresjon.


Et annet vanlig kjennetegn på depresjon er svekket selvfølelse og selvtillit.

De fleste mennesker kan i blant miste selvtilliten uten nødvendigvis å bli deprimerte. Det som er typisk ved depresjon er at tapet av selvfølelse er vedvarende, og det uten en konkret årsak. Mange deprimerte tviler på sitt menneskeverd og sine evner. Maniske tilstander karakteriseres av perioder med intens energi, eufori, forvrengt tenkning, og utagering. For å få diagnosen depresjon , må de depressive symptomene være tilstede det meste av dagen, hver dag, i minst to uker.


Tilstanden er preget at tristhet, nedstemthet, man mister interessen for det som tidligere har gitt glede, og mister energien eller blir fort trett. Her leser du om hva som kjennetegner depresjon og hva som kan være til hjelp. I perioder med alvorlig depresjon eller mani ble funksjonsnivået i gjennomsnitt dårlig, og depresjon ble mer vedvarende forbundet med uførhet enn mani. Alvorlig depresjon er en gjennomgripende tilstand som svekker barn og unges funksjonsnivå i betydelig gra men også mer moderate former for depresjon har vesentlig innvirkning på barn og unges livskvalitet og kan også redusere deres evne til å kunne fungere i optimalt i skolen.


Men nå er jeg år, og i de siste 3-årene har jeg vært opp og ned hele tiden. Jeg føler at jeg omtrent har slitt med depresjon hver dag, men det kommer også dager som er lyse det jeg skriver ned ideer til ting at “det skal jeg gjøre, da blir livet bra” -og har veldig stå på vilje. Men så kan det snu med en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg