mandag 27. august 2018

Akutt ryggsmerte

Mange vil raskt bli bedre i løpet av noen dager ,men hvis tilstanden vedvarer utover dette bør man oppsøke en kiropraktor for vurdering og råd. Ryggsmerter Hva er ryggsmerter? I denne artikkelen konsentrerer vi oss om korsryggsmerter, som er den vanligste formen for ryggsmerter. Over en måneders periode har ca. Dette er altså en folkeplage.


Ryggplager kan være akutte eller kroniske. Når du har akutte ryggsmerter, ønsker du akutt lindring. På denne siden finner du tiltak du kan gjøre selv for å løse opp muskulaturen, få mindre smerter og bli raskere frisk. Jeg skulle bare plukke opp et håndkle fra badegulvet.


I det jeg bøyer meg ne er det som om korsryggen stivner til en isblokk. Blir tilstanden vedvarende etter uker, betegnes det ikke lenger som en akutt korsrysggsmerte men som kroniske korsryggsmerter. Spenninger i nakke gir ofte smerter og stivhet med hodesmerter (spennings-hodepine). Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken, men også ved en rekke andre tilstander som varierer fra virale infeksjoner til angst.


Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter). Det som ikke er vanlig derimot, er å ikke bli bra av ryggsmertene. Men uansett hvor sterke smertene er, vil ryggsmertene sannsynligvis bli bedre av seg selv.


Smerter kan gjøre det vanskelig å gjennomføre dagligdagse gjøremål som å kle på seg, bevege seg eller sove. Tiltakene avhenger av type ryggsmerte og om det foreligger nerverotaffeksjon med fare for varig sekvele (cauda equina-syndrom eller progredierende nevrologiske utfall). Det er også viktig å vurdere andre årsaker til smertene, soBrud eventuelt osteoporose. Den beste medisinen for å bli kvitt rygg- smertene er å holde deg i aktivitet og å hvile når du trenger det. En annen type ryggsmerte som oppstår forholdsvis plutselig og kraftig er “hekseskudd” eller “kink i ryggen”.


Akutt ryggsmerte

Ryggmusklene kramper, ryggen kan låse seg i en posisjon, det kan være kraftige smerter og nedsatt bevegelighet. Dessverre kan akutt ryggsmerte oppkomme da den helst ikke skal, men ved at man tar visse forholdsregler kan man kanskje holde den borte. Her er noen øvelser som kan være gunstig å gjøre.


Tren på en regelmessig basis, bøy og tøy er noe vi vokste opp me man blir aldri for gammel for den slags. Tøyeøvelse for korsryggen mot akutte ryggsmerter, hjelper mot muskelspenninger i korsryggen. En veldig god øvelse å starte med om du har akutte plager eller kink i ryggen. Plages du med akutte korsryggsmerter? Her er gode øvelser som kan lindre korsryggsmerter, styrke ryggen og redusere forekomst av lumbago.


Det bør derfor være lav terskel for MR undersøkelse for unge utøvere med smerter fra lumbalcolumna. Idretter som turn, vektløfting, bryting og dans har høy forekomst av spondylolyse. Akutte Korsryggsmerter. Ved slike uspesifikke korsryggsmerter er det ofte vanskelig å si nøyaktig hvor smerten er lokalisert og det kan være en rekke tilstander som kan være opphav til smertene.


Det er disse som skaper problemer for den enkelte pasient, frustrasjon for behandlere og kostnader for samfunnet. Det er i overgangen fra akutt til langvarig ryggsmerte at innsatsen må settes inn. Denne boken er intet mindre enn en oppsummering av de siste årenes forskning på feltet.


I de fleste tilfeller vil akutt ryggsmerte , kink i ryggen gå over av seg selv med tiden til hjelp. I mange tilfeller vil det både være smart og lurt å oppsøke en naprapat eller en manuell behandler ved akutt ryggsmerte. Har du opplevd akutt ryggsmerte ? At ryggen plutselig låser seg helt? Alt er stivt og vondt? Det er vondt å bevege seg, vondt å komme opp av senga, vondt å sitte, det er ikke så mye som hjelper og det er ikke lett å slappe av?


Det kan virke mer alvorlig enn det er, som oftest er det ikke farlig. Men får du problemer med urin, avføring eller følelsesløshet i skrittet, kan det være alvorlig. Ta kontakt med lege.


Smerten er ofte ledsaget av uttalt stivhet i muskulaturen langs ryggsøylen, slik at pasientene kan ha problemer med å rette ut ryggen. For treningssentre, aktivitetssentre (eldresentre, seniorsentre) og institusjoner for eldre (sykehjem, omsorgsboliger).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg