tirsdag 30. september 2014

Fysisk aktivitet for barn

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. At barn får mulighet til regelmessig og variert fysisk aktivitet er helt avgjørende for at de skal oppnå normal vekst og utvikling av muskelstyrke og motoriske ferdigheter.


I tillegg har det stor betydning for skjelettet.

Når du trener vektbærende aktiviteter - som å løpe, hoppe og gå, blir skjelettet belastet. Fysisk aktivitet for barn , unge, voksne, eldre og gravide. Nasjonale faglige råd. Aktivitetshåndboken. E-læringsprogralegg til rette for.


Her får du forslag til aktiviteter for barn i ulike aldre. Flere nyere studier viser en positiv sammenheng mellom økt fysisk aktivitet i skolen og læring.

Anbefalinger for barn og unge. Minimum minutter fysisk aktivitet per dag og. Gjennom lek og allsidig fysisk aktivitet kan barn utvikle både gode sosiale egenskaper og fysiske ferdigheter som gir positive effekter som tilhørighet, mestring og mestringsglede. Mestringsopplevelser danner grunnlaget for bevegelsesglede.


Nedanfor er fysisk aktivitet i ulike aldersgrupper omtala. Helsedirektoratet tilrår at barn og unge bør delta i fysisk aktivitet med moderat eller høg intensitet i minimum minutt kvar dag. Det er bra at barn er fysisk aktive, det vet vi jo så godt. Foreldrene har hovedansvaret for at barn og unge er i fysisk aktivitet. Barnehage og skole har ansvar for å samarbeide med foreldrene og legge til rette for fysisk aktivitet mens barna er der.


Både inne- og utemiljøet bør tas i bruk for å skape et variert tilbu uavhengig av vær og årstid. Du kan også lese om hvordan barnehager tilrettelegger inne- og utemiljø, bruker nærmiljø og utvikler ansattes kompetanse. Men fortsatt kan vi ikke si noe helt sikkert om sammenhengen mellom fysisk aktivitet og vektregulering hos barn og unge, oppsummerer Folkehelseinstituttet. Det forskere likevel mener å kunne slå fast, er at fysisk aktivitet ser ut til å påvirke både den fysiske og psykiske helsen hos barn og unge.


Les også: Slik kan dere leke med skjell. Barneaktiviteter for 5-, 6-åringer og eldre. Alle leker som er spennende for 3-åringer er også gøy for eldre barn.

I noen tilfeller må disse barna i tillegg ha egne treningsopplegg som gjennomføres i barnehagen. Barne- og ungdomsarbeideren er en viktig rollemodell for barnet når det gjelder fysisk aktivitet. Les mer om dette på siden Rollemodell – fysisk aktivitet.


Videre vet vi at utvikling av en god og sunn livsstil i barneårene er viktig for god helse i voksen alder. Målet må være at den enkelte opplever glede og mestring samt velvære og positiv livsutfoldelse gjennom deltakelse i fysisk aktivitet. Forfatteren skriver at siden effekten av fysisk aktivitet er så godt dokumentert, vil trening være viktig for folkehelsa også på dette området.


Psykisk helse og fysisk aktivitet. Indikatoren er basert fysisk aktivitet målt med akselerometer blant barn og ungdom. Den beskriver andelen som er utilstrekkelig fysisk aktive definert ved at de ikke oppfyller de nasjonale anbefalingene for fysisk aktivitet.


Det bør lærere ta med i planleggingen, sier danske forskere bak ny studie. Da synes barn det er gøy å utfolde seg fysisk. Hun mener for øvrig det er viktig å la barn være barn og ikke være for overbeskyttende.


La dem også få gjøre ting selv om det kan være litt skummelt, og stå heller på siden og pass på. Barn tåler mer enn vi tror.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg