onsdag 24. september 2014

Tannlege rabatt 21 år

Time på dagen og lang åpningstid. For barn 0-år , personer med psykisk utviklingshemming og grupper av eldre, langtidssyke og uføre i institusjon og hjemmesykepleie, har fylkeskommunen plikt til å dekke kostnadene, også tannbehandling under narkose ved behov. Forbrukerrådets nettside hvakostertannlegen. Nå er nok dessverre toget gått og du må finne deg en tannlege du kan bruke Fylkeskommunen har ansvar for den offentlige tannhelsetjenesten, og skal igjennom den forebygge og fremme tannhelsa.


Tannlege n vurderer om du har behov for narkose. Barn og unge i alderen 0- år har rett på gratis tannlege , mens de fra til må betale av summen.

I skrivende stund finnes det for eksempel hele studentrabatter, medlemsfordeler og dealer hos tannleger i Oslo, via StudentTorgets rabattsider. I både Trondheim og Bergen finnes det seks tannleger som tilbyr studentrabatt, og fire i Stavanger. For fem år siden da jeg fikk rabatt av tannlegen før jeg ble fikk jeg rabatt av vanlig pris, altså betaler man som du sier. Dette kan ha forandret seg siden den tid men. Her finner du kontaktinfo, kart, veibeskrivelse, åpningstider, omtaler, prislister med mer.


På all annen tannbehandling gis rabatt. Fram til man fyller 1 har man gratis tannlege. Videre er det vel slik at man får avslag fram til det året man fyller 20.


Men, går dette på kalenderår, eller fødselsdagen til pasienten det gjelder?

Si at jeg er år , og fyller den 1. Har jeg fortsatt dette tilbudet fram til 2. Det er tannlegen eller tannpleieren som avgjør om du har krav på støtte fra Helfo. Sjelden medisinsk tilstand. Du kan også lese mer om sjeldne medisinske tilstander på helsenorge. Flere unge skal få rabatt på tannlege.


Vi ønsker økt støtte til tannhelse for dem med svak økonomi og dårlig tannhelse. SVAR: Hei, Takk for spørsmål. Det er riktig som tannlegen har opplyst til deg, at den offentlige tannhelsetjenesten er gratis til og med det året man fyller år. Etter dette blir det både dyrere, og ikke minst vanskeligere å få tak i billige tannhelsetjenester. Som regel er de offentlige tjenestene billigst når man har mistet rabatten , men det er som regel vanskelig å få time der etter man har fylt siden de proriter de med rabatt og de som har krav.


Alle over år skal i utgangspunktet betale for tannlegebesøk selv. Men har du tannsykdom, bittavvik eller har behov et spesielt inngrep, kan du få delvis eller full refusjon fra Helseøkonomiforvaltningen (HELFO). Om du fyller år i inneværende år eller er yngre kan du gå til offentlig tannlege og kun betale en egenandel på , dette vil være billigere for deg. Vi hjelper deg å finne rett klinikk ved at du ringer oss eller sender en e-post med adressen din.


Har du krav på penger etter refusjonsreglene, er det gode sjanser for at du ikke trenger å løfte en finger. De fleste norske tannleger har nemlig et direkteoppgjør med folketrygden. Da skal tannlegen gi deg rabatt ved at regningen din fratrekkes refusjonssatsen, og tannlegen får senere refusjonen tilbakebetalt fra.

Personer over år får rabatt ved å vise vanlig legitimasjonskort og trenger derfor ikke honnørkort. Hvis du pensjonerer deg før år , vil du først ha rett på honnørrabatt fra fylte år. Alle tannleger er pålagt å legge inn priser på nettstedet. Se hele prislisten til den valgte tannlege.


Filtrer også på åpningstider, studentrabatt, parkeringsplass og universiell utforming.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg