torsdag 4. september 2014

Baby utslett

Gratis frakt fra 6kr. Check out For The Baby. Blodårene i huden kan hos det nyfødte barnet forårsake forbigående endringer i hudens blodstrøm.


Det arter seg som utslett , men det er egentlig ikke utslett. Marmorering av huden fremstår som et finmasket nett av tynne blodårer langt ute i huden. Det er ikke uvanlig at en baby får utslett. Skurv, bleieutslett, nyfødtutslett er vanlige utslett.


Det finnes noen utslett hos spedbarn som man bør være spesiell oppmerksom på. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Har barnet ditt fått utslett ? Her er tipsene du trenger.


Baby utslett

Disse ufarlige utslettene er ofte rødprikkete med eller uten kløe, sier Ringnes. De første ukene er barnets hud ofte tørr, og den flasser av - særlig på hender og føtter. Et kviseliknende utslett (hormonutslett) opptrer de første ukene hos mange nyfødte, og er en reaksjon på at mors hormoner forsvinner. Varmeutslett, miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn.


Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær. Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan oppstå hos små barn. Nettside fra Helsebiblioteket.


Baby utslett

Utslett hos barn er vanlig. En annen vanlig årsak kan være medikamentreaksjon, mens smittsom hjernehinnebetennelse er en sjelden årsak. Også andre infeksjoner kan føre med seg utslett , forklarer barnelege Camilla Moger. I utgangspunktet kan alle virus- og bakterieinfeksjoner gi utslett som en immunologisk reaksjon, forklarer barnelegen.


Det kan gi et rødt og irritert utslett. Ved femte barnesykdom blir huden i kinnene kraftig rø deretter oppstår det et småprikket, rødt utslett på armene, overkroppen og noen ganger på lårene. Sykdommen krever ingen behandling. Prikker og utslett.


Baby utslett

Milier er bitte små, hvite talgprikker som vanligvis dukker opp på babyens nese eller kinn. De fleste er helt ufarlige. De forsvinner som regel av seg selv i løpet av 1–måneder.


Bleieutslett skyldes hovedsakelig at huden irriteres fordi den lukkes inne i et tett og fuktig miljø. Irritasjonen forsterkes av urin, avføring og mekanisk gnissing, men også overdreven bruk av vann og såpe. Ifølge helsesøsteren er utslett ledsaget av feber hos barn i barnehagealder en nokså hyppig årsak til at foreldre tar kontakt med helsepersonell. En vanlig årsak til feber hos barn er virusinfeksjoner.


Noen virusinfeksjoner kan gi utslett. Seboreisk eksem (dermatitt) er et skjellende kronisk eksem som oftest rammer hudområder med mange talgkjertler som for eksempel hodebunn, ører, øyebryn, rundt nesevingene, øyelokksranden, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene, i lysken eller i navlen. Barn kan få utslett av mange ting.


Tilstanden er ofte livslang med utslett som kommer og går. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken.


Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg