fredag 26. september 2014

Pizzadeig med natron

Nå som du har deigen, er det bare kreativiteten som stopper deg. Hva med å lage pizzasnurrer, calzone eller en deilig langpannepizza. Mulighetene er uendelige. Alle skal stekes nederst i stekeovnen.


Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage pizzadeig.

Dette er en pizzadeig med bakepulver. Veldig rask å lage, trenger ikke heving og mye bedre enn butikkpizzabunner. Rør til du har en jevn, ganske fast deig. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Skal lage pizza men har bare natron og bakepulver, hva er best å bruke og blir det like bra?


Andre eksempler på sure ingredienser er sitronsaft, eddik og sirup. Eksempler på kaker med både natron og syre er lapper, sveler og tykke lefser.

Vær obs på at karbondioksiden som får deigen til å heve dannes i det man blander sammen røren, så det anbefales ikke å la rører med natron stå lenge før steking. Det korte svaret er nei. Natron reagerer med syre og vil gi en paddeflat, brun kake, dersom den erstatter bakepulver i en kakeoppskrift uten syre.


Simply Recipes foreslår derfor at du kan bruk en teskje edikk eller sitronsaft for hver halve teskje natron i oppskriften. Hvis du lager deigen først så kan den stå å heve bittelitt i mens du gjør klar de andre ingredientsene som f. Den som vi lager er med gjær, men den er kjempe lett å lage, skal ikke knas med hendene bare røres og snus lett med ei sleiv. Oppskriften ligger her på bloggen min.


Deigen bakt med pizzagjær kjennes mye smidigere og mer elastisk, enn deigen bakt med vanlig tørrgjær. Når vi begynner utkjevlingen, merker vi også forskjellen godt: Elastisiteten i deigen med pizzagjær viser seg i form av at deigen trekker seg mer tilbake for hvert kjevletak og for hver gang vi snur deigen. Pizzadeig med bakepulver: 250g (ca dl) hvetemel. Miks de tørre ingrediensene lett sammen og spe på med vann.


Jeg brukte ca dl vann og i tillegg brukte jeg kjøkkenmaskinen noen minutter. Deigen blir klissete, men om du bruker en slikkepott som du dypper i vann av og til klapper du bare deigen ut på et brett. Stek bunnen på ca 2grader (varmluft) i 6-minutter før du legger på fyllet. Varm vannet til ca.


Kna sammen til en glatt deig. Bland vann, olje inn i det tørre. Sett deigen lunt og tildekket og la den heve til dobbel størrelse, ca minutter.


Finhakk hvitløken og la den surre lett i litt olje i en gryte.

Pasta i seg selv er mettende, så pastaretter uten kjøtt fyller godt opp i magen uansett. I en klassisk carbonara er jo bacon er viktig ingrediens, og den setter smak. I vegetarversjonen bruker vi erter, og da er det desto viktigere å smaksette med rikelig parmesan eller pecorino.


Jeg har kaldhevet boller før med stor suksess, så jeg håper det funker med snurrer også #128578; Med boller lot jeg vannet være kaldt, og rullet ut bollene uten å forheve. Neste morgen hadde de hevet og jeg stekte jeg dem slik det står i oppskriften. Lagde dette i dag jeg også, og deigen virket ok men så snart det blaute fyllet kom opp på, så ble deigen fuktet og umulig å jobbe med. Endte opp med å kaste hele greia. Vil anbefale andre å ikke lage et så fuktig fyll på deig man skal rulle og jobbe med , gamlemåten med pizzasaus og skinke fungerer nok best.


Du kan godt bytte ut litt av hvetemelet med speltmel eller sammalt hvete. På bildet under ser du en pizzadeig vi laget der litt under halvparten av hvetemelet var byttet ut med sammalt hvete. Dersom du er litt årvåken, kan du oppleve mye kjemi i kakebakingen før jul. I stedet for gjær har småkakene vi baker til jul andre hevemidler. Hvorfor er det slik at noen oppskrifter ber om bakepulver, andre ber om natron , og atter andre vil ha hornsalt?


I blant kan vi til og med se at ulike oppskrifter på samme kaketype har ulike hevemidler. Biscuits med bakepulver. Er det noe system i dette? Denne retten har 27kcal pr 1gram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg