fredag 26. september 2014

Hvordan få babyen til å sove

Hvordan få babyen til å sove

Flere tusen har fått tilbake nattesøvnen. Bekymring og grubling fører til nattevåke for mange. Et lite og kjedelig triks kan være redningen.


Det beste tipset for å få morgenfuglene til å sove lenger om morgenen, er å stille en vekkerklokke på barnerommet til å ringe rett etter at barnet vanligvis våkner. Ved å stille den til å ringe gradvis litt senere, vil barnet ofte sove lenger, fordi det har lært at det ikke er morgen før klokka ringer, forklarer helsesøster Nina Misvær. Men når babyen er stor nok til å klare å snu seg, trenger du ikke å snu den tilbake. Da er babyen gammel nok til å klare det selv. Les også: Vær bestemt ved leggetid.


Hvordan får barnet til å sove ? I tillegg tror hun at mange foreldre feilaktig tror at barna har et lite søvnbehov fordi de virker aktive og våkne, mens de i realiteten er overtrøtte. Og hvordan får du den til å sove ? Helsesøster Maria Otter er gjest i denne episoden av Babyverdens podcast. Hvorfor vil ikke babyen sove ? For mange foreldre er mangelen på søvn noe av det aller vanskeligste i småbarnsperioden.


Hvordan få babyen til å sove

Våkenetter er en del av det å bli foreldre, men når våkenettene utvikler seg til å bli langvarige søvnproblemer, er det på tide å ta grep om situasjonen. Lite visste jeg da om hvor god tid vi faktisk hadde på å få opp sengen. Den nyfødte ville ikke sove i egen seng. Nyfødt og uskyldig. Så sårbar og liten.


Kun mamma og pappa sine kropper er gode nok til å sove oppå på natten. Vår datter skreik i det vi la henne ned i egen seng. Det kan være en fordel å amme babyen ordentlig mot slutten av dagen, slik at den blir mett og kan sove i lengre perioder om natten.


Hvordan få babyen til å sove

Gi barnet mulighet til å lære å sovne av seg selv uten hjelp - om barnet til nå har vært vant til å sovne ved mating eller byssing. Legg henne til å sove søvnig, men våken. Kilde: Nina Misvær, førstelektor, helsesøster og forfatter av boken Sove hele natten. Karin Naphaug er forfatter av boken Sov godt, barnesykepleier og helsesøster.


Hun forteller at babyen burde vennes til å sove i egen seng etter fylte seks uker, men at mange velger å vente til babyen er mellom seks måneder til ca. De fleste foreldre ønsker ikke å ha barn i sengen fordi de ikke får sove selv, sier hun. Tips for å få babyen til å sovne.


Forfatteren av boken, Gentle Sleep Solutions (foreløpig ikke utgitt på norsk), Andrea Grace, hevder at det er mulig å lære barn hvordan de skal sove. Vanskelig å få babyen til å sovne alene? Babyer foretrekker nærhet og trygghet under leggetid. Prøv med Drømmesauen Ewan. Her kommer noen enkle sovetips: Hold rolige omgivelser, reduser inntrykk.


Er du utmattet av tanken på å få babyen til å sove i sin egen seng? Lurer på hvordan man går over fra bassett til barneseng? Her er de første trinnene for å få babyen til å sove i natt. I generasjoner har man vugget de minste i søvn. Bevegelse får nemlig en baby til å falle til ro.


Hvordan få babyen til å sove

En slyngevugge bruker opp-ned-bevegelse for å bysse en liten. Her er leggemetoder som får babyen til å sove uten gråt. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for.


Jeg har for øvrig en gutt på mnd som våkner 3-ganger hver natt og ikke alltid er like enkel å få til å sove igjen. Jeg ammet frem til han var 11mn og det var mnd med amming annenhver time, døgnet rundt. Men har ikke lyktes noe spesielt så langt.


Virker han da ikke mett, får han er liten flaske erstatning også. Noen babyer har allerede dannet sovende vaner som kan være vanskelig å bryte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg