tirsdag 9. september 2014

Allergi utslett barn

Allergi utslett barn

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Finn informasjon om din resept her!


Allergi utslett barn

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Stadig flere barn er allergiske mot peanøtter, og små barn blir ofte hardest rammet.


Slik tar dere forhåndsregler når barnet har nøtteallergi. For barn under år er det vanligst med allergi mot fisk, nøtter, peanøtter, egg og melk, forteller Anna Bistrup, rådgiver helsefag ved Astma- og allergiforbundet. Helle Grøttum, sykepleier og generalsekretær ved LHL astma og allergi , kan samtidig fortelle at det hos større barn og voksne er peanøtter og trenøtter som topper statistikken. De fleste barn med eksem vil ha noen i familien med astma, allergier eller eksem. Den femte barnesykdom (erythema infectiosum) Den femte barnesykdom starter med feber, forkjølelsessymptomer og verking i kroppen.


Etter et par dager får barnet et veldig rødt utslett i kinnene. Noen får også et rødlig utslett som kan klø på bryst og føtter. Hvor mye et barn reagerer allergisk på et dyr er forskjellig fra person til person, sier Grøttum. Mange tror også at det pelsen som allergikere reagerer på, men allergenene sitter i dyrets hu spytt og urin.


Allergi utslett barn

De med allergi reagerer på pels fordi flass fra dyrets hud setter seg i pelsen. Det er heller ikke alle typer allergier man kan regne med å vokse av seg. Inhalasjonsallergier som pollen, katt og hun samt medikamentallergier som penicillin vokser man ikke av seg.


Det samme gjelder matvareallergier som nøtteallergi og allergi mot fisk, sier han. Symptomer på allergi hos barn. Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker.


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Har barnet ditt fått utslett ? Anamnese: Tidligere utslett ? Her er tipsene du trenger. Ledsagende symptomer som kløe eller feber? Andre i barnets nærhet som også har utslett ? Om barnet er plaget, kan legen gi kortvarig behandling med allergimedisin.


Mange får symptomer fra flere organer samtidig, og det skjer særlig ved sterke allergireaksjoner og ofte hos barn. Alvorligst og mest fryktet av disse er allergisk sjokk (anafylaksi). Eksempler på slike symptom kan være hodepine eller utslett på huden. Utslett hos barn er vanlig. Hvem blir allergiske?


Allergi utslett barn

En av ti barn vil kunne ha symptomer på astma eller eksem, enda flere har høysnue. I mange tilfeller dreier det seg om en arvelig tilstand. Hvis en av foreldrene har allergi , er sjansen omtrent prosent for at barna blir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg