torsdag 18. september 2014

Kikerter lavkarbo

Kikerter lavkarbo

Kikerter Oppskrifter. Bønner og linser - ja eller nei på LCHF? I Norge anser man lavkarbo som et kosthold der inntaket av karbohydrater er redusert til et inntak tilnærmet null til 1g pr dag.


Kikerter lavkarbo

Pizzabunn laget med kikertmel er faktisk helt latterlig enkelt å lage. Alt du trenger er vann og kikertmel. Det er også godt å salte røra litt, i tillegg pleier jeg å ha i en liten klunk olivenolje. Da blir den fin og sprø i kantene.


Men det er ikke noe must. Jeg får mange spørsmål om kikertmel og hvordan det er å spise det på lavkarbo. LAVKARBO -DIETT DAG Mange opplever det som svært vanskelig å gå ned i vekt.


Frokost - Skive med pålegg skive rugbrød. Han påpeker at kikerter gir bare halvparten så høy blodsukkerstigning som kokt potet eller pasta og enda lavere. Mange studier har undersøkt om det er slik at lavkarbo øker blodfettstoffene.


Det var tross alt det viktigste argumentet fra motstanderne av lavkarbo i mange tiår, altså antakelsen at mindre karbohydrat og mer fett ville øke kolesterolet og dermed også risikoen for hjertesykdom. En slik sammenheng er imidlertid ikke så enkel uansett. Helt perfekt på en kjøttfri dag, og her har dere en favoritt som kan brukes i supper, salater eller som snacks. Søte og salte ristede kikerter. Jeg bruker ferdigkokte kikerter på boks.


Hvis du ser i den andre identiske tråden du lagde så har du fått svar der: Det er ikke helt riktig. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Det spørs hvor mye du bruker av gangen. Selvom kikerter inneholder endel karbohydrat, har de ikke like stor påvirkning på blodsukkeret som man kanskje skulle tro.


Mye av dette kommer fra kostfiber, noe som ikke gir blodsukkerstigning da fiber ikke brytes ned i tarmen. Hvordan ulike typer karbohydrater påvirker blodsukkeret kan du lese mer om her. Jeg lager ofte kikertsalat som tilbehør til middag, det er raskt, enkelt og passer. De som spiser lavkarbo skal ikke ha mer enn 1– 1gram karbohydrater per dag.


Kostfiber er et stoff som kjemisk sett kan klassifiseres som karbohydrat, men som ikke brytes ned i tarmen, ikke tas opp i blodet og som dermed ikke gir stigning av blodsukkeret. Når man snakker om lavkarbo -kostholdet er sunt eller farlig, glemmer man ofte det viktigste - hva slags matvarer man spiser når man går på lavkarbo. Karbohydratinntaket er svært lavt i forhold til hva man får i seg ved et vanlig kosthold. Lavkarbo -kosthold har skapt mye diskusjoner. Lang historie kort: jeg var tom for kikerter (!) så da ble det hermetiske, grønne linser isteden.


Jeg spiser vanlig ost, så jeg lot Synnøve dekke toppen av gratengen. Du kan kanskje prøve med moste cashewnøtter isteden?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg