onsdag 10. september 2014

Narkotika i norge

Lær mer om narkotiske stoffer og virkninger. Hvert år blir et utvalg i Norge kontaktet med spørsmål om å delta i en spørreundersøkelse om bruk av tobakk, alkohol og narkotika. Ekspertene mener at bruk og besittelse av narkotika til eget bruk ikke. En tysk mann i 20-åra er dømt til fengsel i et år og ti måneder for å ha forsøkt å smugle kilo hasj inn i Norge.


Opium kan gi følelse av velvære og derfor være attraktivt som rusmiddel. Selv om det i lovens forskrift inngikk en bestemmelse om kriminalisering av bruk, var det ingen eksplisitt hjemmel for dette i selve loven. Første beslag i Norge av cannabis. Vi har ikke nøyaktig oversikt over hvor mange som bruker narkotika i Norge fordi det er mange som bruker uten at noen vet om det.


Hvis du holder på med en skoleoppgave har vi en nettside med Veiledning til skoleoppgaver. For år siden dukket begrepet narkotika opp i kriminalstatistikken. Bruk av narkotika er forbudt i Norge. Alle stoffer som står på narkotikalisten er forbudte å bruke. Unntaket er hvis man får medikamenter av lege eller på sykehus som regnes som narkotika.


Narkotika i norge

Den loven som styrer bruk av narkotika , heter legemiddelloven. Det er imidlertid i. Ifølge straffelovens § 2kan man straffes med bøter eller fengsel inntil år for narkotikaovertredelse for å ulovlig tilvirke, innføre, utføre, erverve (dvs. kjøpe eller skaffe seg på annen måte), oppbevare, sende eller overdra narkotika.


All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Mennesker som bruker narkotika fast har generelt en mye høyere dødelighet, uttaler en av forskerne bak studien som indikerer at antallet narkotikarelaterte dødsfall i USA er svært mye høyere enn de offisielle tallene viser. For reisende til Norge som ikke har folkeregistrert adresse i Norge , gjelder en mengdebegrensning tilsvarende én måneds forbruk etter angitt dosering. Departementet kan gjøre unntak fra mengdebegrensningen dersom det er medisinsk behov for å medbringe legemidler med innhold av narkotika for mer enn én måneds forbruk.


Narkotika i norge

Mye tyder på at en ny type gjengdannelser med territorielle ambisjoner er under oppbygging, sier sosiologiprofessoren ved Universitetet i Oslo. Vi deler hovedvirkninger av rusmidler inn i dempende,stimulerende og. På 60-tallet ble hasj og marihuana en del av motkulturen som oppsto i Norge. Rapporten omtaler bruk av narkotika i Norge , konsekvenser av narkotikabruk, samt omtale av tiltak og behandling. Jeg er ikke helt alltid 1 oppdatert i Norsk politik, men har jo visst at flere partier (Kult foreksempel at Høyres helseminister som lenge hadde tatt til tale for en hybrid av den gamle og nye modelen innrømte at forskningen rett og slett viser at det er på tide og tenke forlate straff fullstendig) har byttet kurs, men forventet.


Norge tillater ikke dyrking av industrihamp. Narkotika avkriminaliseres i Norge Rusdebatt. Denne grensen innebærer ikke at det er tillatt for produkter som er fremstilt av industrihamp å inneholde THC, ettersom produkter som inneholder enhver mengde THC vil anses som narkotika i Norge.


Narkotika i norge

Hva med produkter basert på hampfrø? Nyutviklete narkotiske stoffer som tilhører stoffgruppene havner automatisk på listen over ulovlige stoffer. Muligheten til å føre opp stoffgrupper gjør at myndighetene i mye større grad kan være i forkant av utviklingen og på forhånd definere nyutviklede narkotiske stoffer som narkotika. Omtrent av menn og av kvinner i Norge har brukt rusmiddelet innen de blir 30.


Willy Pedersen mener imidlertid at bruken i Norge fremdeles er knyttet til annerledeshet. I Oslo har halvparten av innbyggerne prøvd cannabis, og av menn i slutten av 20-årsalderen brukt det i løpet av det siste året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg