onsdag 10. september 2014

Ovnsbakte poteter og grønnsaker

En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Flere gode grønnsaksretter finner du her. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde. Skrell og del opp grønnsakene.


Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Del sjalottløk i to. Ha alle grønnsakene over i en smurt ildfast form.


Bland finhakket chili, revet ingefær, olivenolje, sitronsaft og grønnsaksbuljong. I dag grillet vi kyllingfileter i BBQ marinade som vi hadde ovnsbakte poteter og grønnsaker til. Det er et tilbehør jeg lager veldig ofte. Grønnsakene og potetene er det bare å skjære opp og slenge i en form, og så lager de seg helt selv i ovnen.


Ovnsbakte poteter og grønnsaker

Sett først ovnen på 2grader. Slik lager du deilige, ovnsbakte gourmetpoteter! Ovnsstekte poteter er perfekt som tapas sammen med aïoli men passer også som tilbehør til alle typer stekt kjøtt. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene.


Gni svinefileten med timian, salt og pepper. Brun fileten i en stekepanne, og la kjøttet ettersteke med potetene ca. Fres dem i olje i en stekepanne til det er blankt. Tilsett eplemost og kok møre under lokk, ca. Smak til med salt og pepper.


Ovnsbakte poteter og grønnsaker

Velg grønnsaker etter tilgang. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter. Skrubb poteter med tynt skall og del i båter. Poteter med tykt skall skrelles.


En litt drøy påstan jeg innrømmer det. Men jeg synes dette er verdens beste ovnsbakte poteter , og ting som kan synes som unødvendige detaljer er angivelig forskjellen på helt vanlig ovnsbakte poteter og verdens beste ovnsbakte poteter. Har du kokte grønnsaker til overs, kutter du disse i biter og har de i langpannen mot slutten av steketiden. Klem biffene ut med hånden slik at de blir så tynne som mulig. Så, hvis du elsker ovnsbakte poteter og har lyst til å utvide repertoaret litt, har du nå muligheten til å se og prøve andre alternativer.


Ovnsbakte poteter og grønnsaker

Dryss med salt og pepper. Ferske grønnsaker rett fra jorden trenger nesten ikke krydder. De er naturlige smaksbomber! I dag tok jeg opp et knippe gulrøtter, gule og oransje, en kålrot, noen poteter av ulikt slag, røde og gule løk og et par rødbeter. De fikk en langsom baking i ovnen, kun med litt urtesalt.


Her er tre hemmeligheter for vellykkede ovnsbakte grønnsaker. Rotgrønnsaker er vintermat, og mulighetene for variasjon av dette er bare begrenset av fantasien. Dette er perfekt tilbehør, og kan enkelt erstatte poteter , pasta eller ris i mange sammenhenger.


I dag spiste vi det sammen med marinert skinkebiff og ovnsbakte poteter med aioli til. Jeg brukte små amandine poteter som jeg gned inn med olivenolje, timian og flaksalt og bakte i ovnen i min. Aioli kan kjøpes ferdig eller lages fra bunnen av.


Men idag brukte jeg en jukse-variant: Blandet majones med fedd presset hvitløk, litt sitronsaft, litt lett rømme og nykvernet pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg