mandag 29. september 2014

Et sunt kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Vi gir deg kunnskap og råd for en sunnere livsstil. Les våre artikler her. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt.


Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig.

I tillegg bør magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet. Et kosthold med både karbohydrater, protein og fett er bra for deg som trener. Her er ti tips til hvordan du kan få et godt og sunt kosthold. Kosthold er forbruket av matvarer over en viss periode.


Ernæring er det faget som beskriver kroppens behov for energi og andre næringsstoffer, samt hvilke matvarer som bidrar med disse næringsstoffene, og hvordan disse fordøyes og omsettes gjennom fysiologiske og biokjemiske prosesser. Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Det er enklere enn du tror. Lag mat med MatPrat i dag. Se alle våre sunne oppskrifter her. Om du synes det er vanskelig å spise sunt og hva dette innebærer, så er du ikke alene. For hver ekspert som påstår at en matvare er farlig, så finner du en annen som påstår akkurat det motsatte.


Sunt kosthold : grunner til at vekta går opp når du begynner å spise sunt. Er det noe du liker veldig godt og som ikke er så veldig sunt ? Husk å inkludere dette i ditt kosthold i passende mengder. Når det gjelder trening er det viktig å ikke gå sulten på trening og å få i seg nok væske i løpet av dagen og økten.


Forklar hva type 2-diabetes er og hva det kan føre til. Hva er livsstilssykdommer? Vanlig mat kombinert med sunne måltidsvaner er bra nok. Landets fremste uavhengige eksperter innenfor kosthold står bak offentlige kostråd fra Helsedirektoratet.


Her finner du tips til mat som gir deg påfyll av gode byggeklosser. Dette er kosthold som middelhavskosthol vegetarisk, vegansk o. Belgvekster, kornproduker, grønnsaker, frukt, bær og nøtter danner basis i et sunt plantebasert kosthold. Bruk gjerne soyaprodukter, plantemelk og berikede matvarer som f.

Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, fisk og begrensede mengder av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Velg gjerne nøkkelhullsmerkede matvarer. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Velg matvarer med begrensede mengder mettet fett, sukker og salt. Se etter Nøkkelhullet når du handler.


Det gjør det enklere å sette sammen et sunt , variert og godt kosthold. Det vil generelt være viktig å spise variert, mye frukt og grønnsaker , fiberrik mat, mat som inneholder en- eller flerumettet fett (som fisk og planteoljer), samt å spise regelmessig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg