tirsdag 23. september 2014

Fall til sluk

Norges største nettbutikk på merkevarer for bad og kjøkken! Laveste prisen på nett. Kjøp trygt og billig hos oss! Vi har utstyret enten det handler om storgjedda eller fjellørreten.


På våtrom er det viktig at vann ikke samler seg opp i hjørner og kroker.

Tilstrekkelig fall på gulv i våtrom vil være 1:5 minimum m ut fra sluket. Lekkasjevann skal kunne renne til sluk fra ethvert sted i våtrommet. Det må være fall mot sluk på hele gulvet, minimum 1:100. Hvis dusjen ikke er over sluket, må det også være fall 1:fra og med dusjens nedslagsfelt og til sluket. Med dusj menes også stedet hvor det er tiltenkt mulighet for trinnfri dusjing som krevd i § 12- første ledd bokstav b og annet ledd bokstav d. Bad og vaskerom skal ha sluk.


Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann regelmessig. Gulv, vegger og tak som kommer til å bli utsatt for vannsøl, lekkasjevann eller kondens, skal utføres med fuktbestandige overflatematerialer.

Det har vært mye diskusjon rundt temaet fall. I de nye forskriftene er det etter vår oppfatning ikke lenger tvil om dette. Fall mot sluk og renner er viktig.


Reglene om uavhengig kontroll av våtrom vektlegger at slukplassering og fall skal være som prosjektert. Til utførelse og kontroll kreves egnet måleutstyr. VATER Vater er et nyttig redskap både for å bygge og kontrollere plan-het og fall. Noen har elektronisk minne og tallvisning i grader eller prosent. Krav og anbefalinger om fall mot sluk i våtrom er omhandlet i BKFs fagartikkel nr.


DIBKs regelverk i TEK pkt. Fall på minimum 1:til sluk i et område på minst meter ut fra sluket dersom dusjen er rett over sluket. Om dusjen ikke er rett over sluket, må det i tillegg være fall på minimum 1:fra og med dusjens nedslagsfelt og til sluket. Minimumskravet ihht TEKer Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i brukssituasjonen. Min tolkning av dette i ditt tilfelle er at siden du dusjer i badekar er det ingen deler av gulvet som blir spesielt utsatt for vann i vanlig brukssituasjon.


Er det bare krav til fall i dusjen, eller skal vannet renne unna fra andre steder av badet? Vi kontaktet Bjørn A. I Våtromsnormen sier vi at det skal være fall på hele gulvet.

TEK17: Nå stilles det krav til fall mot sluk. Ordlyden i TEKer mer presise og enklere å forstå. Fagrådet for våtrom er positive til den nye forskriften, TEK 17.


Fall til ordinære sluk gir høydesprang mellom fliskantene og breddeforskjell på fugene, som kan være uakseptabelt. Gå utenom avtaler om store fliser og fugebredder som er umulig å oppnå med fall til sluk. En mulig løsning kan være små fliser i dusj - området, og større fliser på resten av golvet, med mindre fall. Fall til sluk i nedslagsfelt for dusj skal være minimum 1:5 dvs.


Ifølge kravene i Teknisk forskrift skal det være sluk i våtroba dusjrom og vaskerom. Det skal også være godt fall mot slukene, slik at vannet raskt kan ledes bort fra gulvet. Instrumenter og metoder 527. Legging av myke og halvharde golvbelegg 541.


Keramiske fliser på innvendige gulv 541. Golv i bad og andre våtrom 541. Innbygging av bade- og dusjkar 543. Sluk og overgang mellom membran og sluk 543. Her ser du hvordan du bruker Weber Støpemørtel Ba en hurtigherdende mørtel som gir god varmeledningsevne med varmekabler.


Det burde være sluk på kjøkken, og kamuflering er ingen problem. Et mikroskopisk fall mot ene veggen, og sluk under et underskap som står på hjul og kan enkelt flyttes, gjør til at en skade kan reduseres fra hundretusener i værste fall til tusenlapper. Så det er rart at ikke et slikt påbud har kommet, men det skyldes vel kostnadene. Med montering av veggsluk slipper man kravene til fall mot sluk. Er det da behov for fall mot sluk eller MÅ vi ha det uansett?


Det er et lite ba der vaskemaskin står nært til avløpet, og det er fall den dag i dag, noe som gjør at vaskemaskin flytter seg hele tiden under sentrifugering. Har dere noen god løsning på dette?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg