onsdag 10. september 2014

Mensensmerter uten mensen p stav

De fleste kvinner opplever smerter og ubehag ved mensen. Les mer om det her! Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her!


Få oversikt over din menssyklus. Lær deg mer om mens og din syklus. Har p - stav og har ikke hatt mensen på over mnd. Det er helt fint, siden jeg slet med sterke kramper før og under mensen.


Men den siste uken har jeg hatt de samme, vonde mensenkrampene bare uten mensen. Tror heller ikke den kommer til å komme, da jeg som sagt har vært mensfri lenge. SVAR: Hei Det er vanlig med endret blødningsmønster når man får p - stav og noen mister den helt slik som du har gjort de første seks månedene. Sterke mensensmerter er ikke en vanlig bivirkning av p -sta.


Noen vil få blødningen som minner om menstruasjon mens de har p - stav , altså etter de første mn mens andre får uregelmessige blødninger. P -piller hjelper mot menssmerter fordi de inneholder både østrogen og gestagen. P - stav inneholder kun gestagen.


Nedenfor er det beskrevet hvordan en gjør et sikkert bytte fra andre prevensjonsmidler til p - stav , uten at det er behov for tilleggsprevensjon. Dersom byttet skjer på annen måte, anbefales tilleggsprevensjon eller avholdenhet de første dagene etter oppstart med p - stav. Dersom du har behov for prevensjon, er p -piller svært gunstig å bruke siden du da oppnår både prevensjon og unngår menstruasjonssmerter.


Det synes ikke å være noen særlig forskjell på de ulike p -pillenes virkning på menstruasjonssmertene. Litt eldre kvinner som har slike plager, kan eventuelt få satt inn hormonspiral. Går du på p -piller? Isåfall, vit at de kan tulle noe forferdelig med deg. Jeg hadde ikke mens i det hele tatt den ene syklusen Gikk liksom to brett før jeg fikk mensen.


Hele denne måneden etter at jeg skulle hatt mensen hadde jeg menssmerter nesten konstant, men var ikke gravid. Jeg fikk satt inn p - stav 2. Men for 2-uker siden fikk jeg den plutselig tilbake, og den varte i over en uke, noe som er unormalt for meg. Jeg har fortsatt småblødninger hele tiden, noe som er veldig irriterende. Er dette normalt ved bruk av p - stav ? I tillegg har man også p -piller, gestagen p -piller ( p -piller uten østrogen), p -ring, p -plaster, p -sprøyte og kondom.


Innsetting av p - stav innebærer at en tynn stav legges under huden på innsiden av overarmen. Lege, helsesøster eller jordmor med spesiell opplæring, kan sette den på plass. Før innsetting av p - stav må du vite helt sikkert at du ikke er gravi det tas derfor ofte en graviditetstest før innsetting. Du får lokalbedøvelse og selve innsettingen er helt smertefri. En av de mest ubehagelige tingene med mensen er mensensmerter.


Funker ikke den du får over disk så får du en enda sterkere type på resept. Min søster pleide å henge over toalettet og være i konstant smerte under mensen , det var det hun fikk og det hjalp. Edit: Jeg bruker også naproxen når jeg har mensen , gidder ikke å proppe i meg masse paracet og ibux når en naproxen funker som bare faen. Trine skrev: Har du lest diagnosekriteriene?


Denne gruppen lidelser er karakterisert ved kvalitative avvik i det mellommenneskelige sosiale samspillet og kommunikasjonsmønsteret, og ved et begrenset, stereotypt og repeterende repertoar av interesser og aktiviteter. Har heldigvis ikke vært plaget med noe som helst på hormonspiralen, joja foruten å blø littegrann de første mndene, men til å ha vært år uten skikkelig mens og slikt så er jeg gullende fornøyd med det, verdt det :) Men jeg har jo aldri hatt noen kontroll på den, om den er på plass og slikt da. Mensen - slik er det Nr egget kommer ned til livmoren uten ha blitt befruktet, slik det som oftest gjr. Eggelsning hei jeg er ei jente p 22r som lurer p en ting.


Mensensmerter uten mensen pluss flelsen av vre helt tom for. Mange kvinner får smerter i nedre del av magen, og noen ganger i ryggen og beina, like før eller under menstruasjonen. Smertene skyldes trolig en overproduksjon av prostaglandiner (en gruppe umettede fettsyrer) som får livmoren til å trekke seg sammen.


Hvem er p -staven egnet for? Det er legen din som avgjør om du kan bruke p - stav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg