torsdag 25. september 2014

Virusinfeksjon i lungene

Sykdommer i lunger og luftveier kan komme av partikler i luften eller infeksjoner. Det finnes en rekke behandlinger som hjelper. Virusinfeksjon i lungene - NDLA Virusinfeksjon i lungene. Seg p en svakere mte til reseptorene i lungene , enn i vre luftveier.


Virusinfeksjon i lungene

Hva er lungebetennelse? Lungebetennelse - hva er tegnene? Hoste og feber er typisk, og det kan også være smerter i brystet. RS-virus gir luftveisinfeksjoner hver vinter.


RS- virusinfeksjon i løpet av første leveår. Det at man føler seg syk i utgangspunktet skyldes at kroppen lager en betennelses-reaksjon som gir symptomer. Mennesket blir kvitt de fleste virus etter gjennomgått infeksjon, men noen virus (som herpesvirus) vil etter primærinfeksjon alltid finnes i kroppen. Vanligste nedre luftveisinfeksjon hos barn år.


Luftveiene og lungene tilfører kroppen oksygen og fjerner karbondioksy et avfallsprodukt fra kroppens energiomsetning. Luftrøret deler seg i to hovedbronkier, en til hver lunge. Forandringene kan være begrenset til en enkelt lungelapp eller lungesegment, eller de kan forekomme diffust i den ene eller begge lungene. Bronkiektasi forekommer hyppigst hos voksne menn. Tilstanden er sjeldnere i dag enn tidligere på grunn av god behandling av infeksjoner i lunger og bronkier.


Her er det en betennelse av selve lungevevet, og det kan i tillegg være betennelse i andre deler av luftveiene samt i hinnen som ligger rundt lungene , sier Kari Løvendahl Mogstad. Klinisk er sykdommen vanskelig å skille fra infeksjon med humant metapneumovirus og astma. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust.


Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske. Her har vi samlet en del råd og informasjon om hva vi i Apotek kan hjelpe til med ved ulike lungesykdommer. Du finner også informasjon om ulike typer behandling og når man bør oppsøke lege.


En serie av kjemiske reaksjoner som flommer området med immunceller. Betennelse i lungene oppstår når immunsystem reagerer på en trussel som en infeksjon, irritasjon av forurensing eller skade. Pasienter kan oppleve smerte og tetthet, og kan ha problemer med å puste. Den tidligere hoppukevinneren trenger resultater for å kvalifisere seg til VM i skiflyging.


Men dessverre går ikke alt etter planen. Sigurd har fått en virusinfeksjon i lungene , og vi vil nå. Ved hoste forårsaket av virusinfeksjon , kan hostemedisin i form av slimløsende hostemidler noen ganger virke lindrende. Hostestillende midler kan brukes ved tørr irriterende hoste som forstyrrer nattesøvnen (vanlig i etterkant av en luftveisinfeksjon med virus).


Du kan også bli behandlet med en kort kortisonkur for å dempe hevelsen i lungene. Så snart du er sterk nok, bør du stå opp av sengen og bevege deg litt rundt for å trene opp lungene. Dette kan også bidra til at du får reise raskere hjem. Svulsten fremkommer når noen celler i lungene mister selvkontroll.


Cellene begynner å dele seg og vokse uten hemning. Røntgen-kontrastundersøkelse av blodkarene til lungene ( lunge -angiografi) Hva er prognosen? Hvis man har fått en mindre blodpropp i lungene , vil man ofte bli frisk uten å få noen mén. Et mindretall vil få problemer med kretsløpet i lungene.


Som nevnt tidligere kan store blodpropper i lungene være dødelige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg