mandag 8. september 2014

Godt arbeidsmiljø

Godt arbeidsmiljø

Alle kan bidra til å skape et godt arbeidsmiljø. Her finner du ti gode råd. Husk at ditt bidrag er viktig: Vær bevisst på din egen påvirkningskraft.


Godt arbeidsmiljø

Virksomheten har et fullt forsvarlig arbeidsmiljø. Aktiviteter rettet mot forebygging, helsefremming og optimalisering, samt utarbeidelse av policy, prosedyrer og rutiner. Hva kjennetegner et godt arbeidsmiljø.


Organisatorisk arbeidsmiljø. Vi skaper ny kunnskap, hver dag! Et godt arbeidsmiljø skaper ikke bare trivsel, men gir også høyere produksjon.


Godt arbeidsmiljø

I år sto STAMIs direktør Pål Molander på scenen under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. Verken fredagskaffe eller fruktkurv er avgjørende for et godt arbeidsmiljø. Derimot handler arbeidsmiljøet om selve arbeidet og hvordan det blir organisert, planlagt og gjennomført. Arbeidsmiljøet påvirker både helsa og engasjementet, mens også resultater og produktivitet. Derfor er det viktig å ta arbeidsmiljøet på alvor.


Alle ønsker vi oss et godt , trygt og inkluderende arbeidsmiljø. Det gir oss de beste forutsetninger for å gå til jobben med glede, og legger forholdene til rette for videreutvikling, læring og mestring. Ansvaret for et godt arbeidsmiljø ligger på lederen og ledelsen som selv skal ha gode vilkår.


Trenger du et godt sitat? Høy kontroll over egen arbeidssituasjon og en rettferdig leder, er viktig for både motivasjon og helse. Rollekonflikter er på den andre siden en viktig årsak til psykisk uhelse.


Vi har spurt Stein Knardahl ved STAMI, om hva som inngår i et godt psykososialt arbeidsmiljø - og hvorfor det er så viktig. Det må dyrkes fram, vannes og pleies. Lykkes du, kan du høste godene i form av medarbeidere som trives, har lavt sykefravær, motiverer seg selv og leverer resultater med et smil!


Tom Wangerud er gründer, entertainer og foredragsholder. Arbeidstaker skal delta i det organiserte verne- og miljøarbeidet i virksomheten og skal aktivt medvirke ved gjennomføring av de tiltak som blir satt i verk for å skape et godt og sikkert arbeidsmiljø. Hva menes med Fysisk Arbeidsmiljø ? Det fysiske arbeidsmiljøet er et begrep som omfatter de fysiske rammene for arbeid som utføres.


Fokus er gjerne rettet på sikkerhet, fra det grunnleggedene, som verneutstyr, sikring og førstehjelpsutstyr, til det mer omliggende, som ergonomiske arbeidsbevegelser, beskyttelse mot slitasje og støy, så vel som et godt inneklima eller akseptabelt. Det gir dårlig signaleffekt at Telenor pøser ut millioner for å få eldre ansatte til å slutte, mener Kari Østeru direktør for Senter for seniorpolitikk. Arbeidsmiljø kan beskrives som summen av det som omgir et sted der det utføres et arbeid.


Arbeidet defineres vanligvis som lønnet arbei og miljøet blir ansett å være viktig i den forstand at det påvirker det arbeidet som utføres og den eller de som utfører det, i positiv eller negativ retning. Et godt , inkluderende læringsmiljø fremmer ikke bare elevenes læring, det legger også grunnlaget for at elevene kan bli trygge, kreative og selvstendige. I en litt usikker framtid vil det være et stort behov for trygge, sosiale og kreative mennesker som kan finne raske svar på de utfordringene vi står overfor.


Vi vet at barnehager med godt arbeidsmiljø har noe lavere sykefravær. Slik lykkes barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg