torsdag 25. september 2014

Gravid 6 uke

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Babyverden har en podcast uke for uke.


Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Det skjer mye i uke 6.

Det som for et par uker siden var etterlengtede symptomer, er kanskje i ferd med å bli irriterende plager. Noen opplever at kvalmen kommer for fullt denne uka, mens andre føler seg så trøtte at de vil legge seg rett etter jobb. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Babyen er som et riskorn i størrelse! Nervebanene langs ryggen lukker.


Sørg for å bruke en bh med god støtte, også om natten hvis du synes det er behagelig.

Du er nå i gravid i uke og fosteret ditt er uker gammelt. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt.


Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. I uke er mensen forsinket med én uke.


I løpet av denne uken tredobles barnets størrelse. Hodet er enda tydeligere, og hjernen vokser raskt for å fylle ut hodet etter hvert som det vokser. Du kan teste dette en dag etter at perioden ikke har materialisert, men så tidlig, testen noen ganger ikke utslett tross for å være gravid.


Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Det er en fantastisk utvikling. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå. Nå kan man tydelig se at det er en forbindelse mellom babyen og livmorveggen, en yrliten navlesnor. Ved dette stadium er embryoet så lite at deler av det slik som bena og armer er så smått at det er vanskelig å ta mål av (4-mm i uke ). Man måler derfor normalt avstanden fra hode til sete når man snakker om fosterets størrelse.


Gravid i uke -10.

Dette kan du forvente i 5. Ett anlegg til hjerne begynner å vokse frem. Drøyt tre uker efter befruktningen begynner hjertet å slå, som ikke er større enn ett valmuefrø. Uke (fosterets uke 4) Nå er fosteret omtrent mm langt, og har tydelige anlegg til hjerne og ryggrad. Hjertet har så vidt begynt å pumpe hurtig.


Embryoet ligner ikke særlig på et menneske ennå. Uke (fosterets uke 5) Anleggene til hender og føtter begynner så vidt å vises.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg