fredag 12. september 2014

Førstehjelp barn

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. H-L-R PÅ BARN (år – tenårene) Hjertestans hos barn skyldes i de fleste tilfeller kvelning. Derfor bør man prioritere innblåsninger først før man utfører 30:2. Sjekk om pasienten reagerer på tilrop og forsiktig risting. Hvis ikke: Rop på hjelp!


Før var det store forskjeller på hjerte- og lungeredning for barn og voksne, men i dag er det minimale forskjeller, nettopp fordi det skal være enklere å huske hvordan man utfører hjerte- og lungeredning på både barn og voksen.

Nedenfor er fem steg som viser hjerte- og lungeredning på spedbarn og barn fra ett år og opp til puberteten. Det er viktig å kunne bidra med umiddelbar førstehjelp hvis familiemedlemmer, en kollega, et barn eller en fremmed blir akutt syke eller skadet. Den beste måten å lære seg førstehjelp på, er å gå på et førstehjelpskurs. De fleste ulykker skjer i hjemmet, og økt kunnskap og ferdigheter innen førstehjelp gir trygghet og kan redde liv og redusere skadeomfang. Førstehjelpskurs, førstehjelp på spedbarn og barn.


Om et barn eller voksen er bevisstløs eller ikke puster, trenger de akutt førstehjelp med hjerte- lungeredning (hlr). BLÅS er viktig å huske. Barn som lærer førstehjelp får også en mestringsfølelse og synes det er moro å kunne noe som de voksne ikke kan, mener Bollig, som også sier at det er lettere å motivere barn enn voksne til å lære seg førstehjelp og ønsker at denne typen nødhjelp skal tas inn i skoleundervisningen.


HVA BØR BARNET KUNNE?

Hvordan hjerte- og lungeredning skal utføres på barn er det mange foreldre som er usikre på. Tidligere skilte førstehjelp på barn seg fra førstehjelp på voksne på flere punkter, men i dag er teknikken nesten den samme. For å gjøre førstehjelp enklere har man gjort førstehjelp på barn nesten identisk til førstehjelp på voksne. Deltakerne lærer grunnleggende livreddende førstehjelp på barn under år. Kursene er lagt opp slik at man kombinerer teoretisk undervisning med praktiske øvelser.


Kurset passer for: Personer som har omsorg for barn : foreldre, familie, barnehager osv. Kjøp ditt nye førstehjelpsutstyr i dag! ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Stort utvalg av førstehjelp hos AJ Produkter. Se utvalget og kjøp på nett! Bredt utvalg av produkter til kontor, lager og industri, samt skole og barnehage. Røde Kors har allerede sendt ut Henry-sett til over halvparten av landets barnehager. Kursvarighet: 3-timer, inkludert pauser.


Småbarn vil kunne putte nær sagt hva som helst i munnen. Kursbeskrivelse Finn åpent kurs. Kursene passer blant annet for foreldre og barnevakter, samt lærere og andre ansatte ved barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Lær førstehjelp på barn og voksne.


Her finner du det viktigste du bør vite om livreddende førstehjelp på barn og voksne! Vi er spesialiserte på førstehjelp til barn og ungdom fra 0-år, og har kun autoriserte sykepleiere som instruktører.

Lær barn å snakke vennlig og støttende til seg selv! Psykologisk førstehjelp kan brukes både hjemme, på skolen og i hjelpesystemet. Mange steder i Norge brukes PF som del av kommunens forebyggende folkehelsearbeid for alle barna i kommunen. Når et barn skader seg alvorlig, er hvert sekund viktig.


Lær deg hvordan du utfører førstehjelp på barn og hvor ofte du bør friske opp kunnskapen. Skrinet er prøvd ut sammen med flere barn , unge og foreldre - og andre som jobber med barn og unge til daglig. Barna som har testet skrinet har hatt svært forskjellige utgangspunkt. Det har dreid seg om alt fra skilsmisse eller dødsfall i familien, til det å reise på tur uten mamma og pappa, eller simpelthen en vanskelig situasjon på. Norsk Grunnkurs for deg som har omsorg for barn , er vårt mest solgte kurs, for dem som ønsker å lære førstehjelp på barn , det er spesielt nyttig for Barnehage og skoleansatte, men passer godt også for andre som ønsker å lære førstehjelp på barn.


Når barn blir utsatt for en akutt skade eller sykdom er det veldig viktig at voksne kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg