fredag 26. september 2014

Herpes 2 behandling

Som alle herpesvirus vil herpes simplex viruset etter førstegangsinfeksjon forbli latent i kroppen resten av livet og kan reaktiveres. Begge typer kan gi lesjoner rundt og i munnen og på genitalia. HSV-er vanligst ved munnsår.


Sjansen for å bli smittet er størst dersom seksualpartneren din har et utbrudd av herpes (kontaktsmitte). I begynnelsen av et utbrudd er det få symptomer, og mange oppdager derfor ikke at de har ett utbrudd. Begge virus kan gi infeksjon rundt munn og kjønnsorganene.

Nyfødte kan smittes ved fødselen gjennom slimhinner i fødselskanalen dersom moren har utbrudd ved fødselen. Genital herpes er en infeksjon i underlivet med herpes simplex virus (HSV). Første utbrudd (primærinfeksjonen) kommer oftest få dager til uker etter smitte.


Hos mange (over prosent) forløper dette uten plager, men det første utbruddet kan også være svært plagsomt. Det tar -dager fra du har blitt smittet til du får symptomer. Symptomer på herpes.


I denne artikkelen omtales først og fremst forkjølelsessår. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket.

Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. For å lage denne informasjonen har BMJ samlet den beste og mest oppdaterte forskningen om hva slags behandling som virker. Det langt alvorligere herpes simplex-virus type (HSV- ) gir utslett som består av væskefylte blærer som brister etter 24–timer og gir ømme sår som tilheler spontant etter 7–døgn. Hyppigst er utslettet lokalisert på penis hos mannen eller på kjønnsleppene, i skjedeslimhinnen eller perianalt hos kvinnen. HSV- förorsakar vanligtvis genitala lesioner och persisterar i sensoriska neuron i lumbosakrala ganglier.


Ungefär var femte vuxen svensk är infekterad med HSV- 2. Viruset sprids sexuellt, men de flesta infektioner är asymtomatiska. Zovirax er Norges mest brukte medisin mot herpes , og kan brukes mot alle typer herpes virus. Medisinen fjerner utbrudd og symptomer raskt, og er særlig effektiv mot herpes genitalis, munnsår og helvetesild ( herpes zoster). Det første utbruddet er kraftigst, og varer -uker. De etterfølgende utbruddene er mildere, og de varer som regel cirka uke.


Sykdommen kan gi flere utbrud uten at man er blitt smittet igjen. Herpesvirus blir i nervecellene resten av livet, og behandling kan ikke fjerne virus herfra. Om du og venninnen din har sex kan dere ikke smitte hverandre med herpes til munnsår. Når man har hatt genital type herpes , har kroppen laget en immunitet mot herpes munnsår. Herpes på kjønnsorganene etterlater ingen arr.


De fleste får ikke flere utbrudd. Ellers startes behandling ved mulighet for oppstart innen timer etter eksantemdebut.

Gitt tidlig i forløpet kan medikamentet redusere smerter, forkorte eksantemstadiet og forebygge postherpetisk smerte. Og det er det dette kjerringrådet handler om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg