mandag 1. september 2014

Bibelske jentenavn

Forklaring på jentenavn fra Bibelen. Direkte jentenavn fra Bibelen med kort forklaring hentet fra Bibelsk navnebok av Dag Kjær Smemo. Leter du etter et bibelske navn til en jente? Da har du kommet til riktig sted!


Bibelske jentenavn

På denne siden har vi listet opp en rekke bibelske jentenavn. Noen av de bibelske navnene oppleves gjerne som litt fremmede eller oppbrukte. Vi har derfor tatt med varianter i parentes bak.


Det kan være varianter fra andre språk, eller andre norske navn som har samme opphav eller ligner. De mest populære bibelske navnene nå er formene vi kjenner fra i Bibelen. Sider i kategorien Navn brukt i Bibelen Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien.


Søk etter jentenavn : På Fine- jentenavn. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. Færre bibelske jentenavn. På fjerde plass finner vi Sara, mens Maja (avledet fra Maria) ligger på sjuende plass. I denne artikkelen vil vi dele en liste med syv vakre, bibelske jentenavn og hva de betyr.


Mens mange foreldre er veiledet av dagens trender, velger noen mer opphøyde navn. Derfor har vi bestemt oss for å dele noen bibelske navn og deres betydning. Tusen år De velbrukte Kari, Marit, Nils og Lars er norske navneformer for helgener som har vært flittig dyrket i store deler av kristenheten.


Navnene som øker mest i popularitet i USA. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Finn de mest mest brukte navnene her! Mange fine bibelske jentenavn. Et som ikke er nevnt er Lydia, ikke så mye brukt i Norge, men jeg syns det er fint!


Del dette innlegget. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Vi er, dessverre, i den situasjonen i Norge, at kirken ikke trekker like mye folk som tidligere.


Da får vi se på det som positivt at mange velger bibelske navn til barna sine. I følge statistikken er valg av bibelske navn mer vanlig enn vi tror. Vi kristne kjenner ofte til opprinnelsen til disse navnene, men det er det nok ikke alle som gjør.


Moses Moses er på mange måter den viktigste personen i Det gamle testamentet. Han er så viktig at de jødiske menighetene i Norge og Norden er oppkalt etter ham og har navnet Det mosaiske trossamfunn. Her finner du også topp ti lister av alt fra franske og tyske navn til bibelske og mytologiske navn. Alfabetisk liste over gutte- og jentenavn i Norge.


Bibelske jentenavn

Guttene mine har bibelske navn, så jeg har lyst til å finne et bibelsk navn til jenta vi venter. Kjenner ikke til så mange annet enn Leah og Sara. Ser vi på listene over topp 5 dukker det opp enda flere navn med bakgrunn fra Bibelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg