fredag 5. september 2014

Innkallingsintervall tannlege

Time på dagen og lang åpningstid. Oslo Tannlegesenter midt i sentrum! Har tannlegen etablert samarbeid med tannpleier, bruker tannlegen samlet mindre tid på forebyggende arbeid. Tannlegens kjønn og praksiskommune skaper ikke stor variasjon i dette bildet. Behandlingsseanser hvor tannleger har foretatt konserverende tannbehandling, akuttbehandling eller traumekontroller, er ikke tatt med.


I utgangspunktet var det ønskelig å foreta en direkte sammenligning av planlagt innkallingsintervall med faktisk intervall for samme periode. Dersom du ønsker det kan du bli satt på en recall-liste og bli kalt inn jevnlig til en undersøkelse og rens av tennene dine. Hvor ofte dette er nødvendig avtales med tannlegen. Vanlige innkallingsintervall er alt fra hver 3. Vi anbefaler på generelt grunnlag alle våre pasienter å få utført en grundig undersøkelse av tannlege én gang i året. En slik undersøkelse innebærer kontroll av tenner, tannkjøtt, slimhinner, beinforhold m. Klinikken tilbyr regelmessige undersøkingar av pasientar, med eit individuelt tilpassa innkallingsintervall til kvar enkelt pasient.


Fyllingsterapi etter karies eller mista fyllingar blir utført med det nye innan material og teknikkar for å sikre eit best mogeleg sluttresultat. Indikatoren får fram drop-out problematikken og skal fremme arbeidet i fylkene med å redusere denne. Indikator 2: Skriftlig samarbeidsavtale mellom den offentlige tannhelsetjenesten og kommunene. Optimal oppgavefordeling forutsetter at tannleger og tannpleiere jobber i team og at klinikkene har en viss størrelse.


Oppgaver som nærmere av tannpleiere rapporterte at de ønsket å utføre oftere i både offentlig og privat sektor, var lokalanestesi, og fylling av kaviteter med glassionomer og kompositt. Regelmessig samhandling mellom fastlege og tannlege (ganger pr år) forekom sjelden. Det varierer fra fylke til fylke hvor lange innkallingsintervall man skal ha. I vårt fylke skal de tilpasses hver pasient.


Normen er mn og de som har behov for ekstra oppfølging skal inn oftere. Dersom man har høg risiko for karies har vi kortare innkallingsintervall der vi legger Fluor lakk på tennene. Risiko for karies kan reduserast med ! De prioriterte gruppene er prioritert i rekkefølgen A- og forebyggende arbeid skal prioriteres før behandling.


Gruppe A er delt i to: Gruppe Aer barn fra -år, og gruppe Aer barn fra - år. I løpet av ei veke vart eg ferdig med utdanning, eg begynte i ny jobb som tannlege , og mor mi døde av kreft. Det var ei spesiell tid med oppturer og nedturer. Mor mi, Synna, hadde eit veldig godt lag med barn og unge.


Hvorfor får ikke skoletannlegene mer moderne utstyr - slik som private tannleger , slikt utstyr er mye mindre smertefullt(f.eks slik som infiltrasjons-bedøvelse). De fleste barn treffer tannpleiere og tannleger først når de er tre år, sier tannpleier Beate Kydland. Det vanligste er at barna kalles inn til tannlege den høsten de er tre år, men alle skal ha vært til kontroll før de fyller fire. Barnas tenner er generelt bra på denne kontrollen, sier Kydland. Primære Tannhelsepersonell, tannlege - og tannpleierstudenter og annet målgrupper helsepersonell som deltar i og utøver forebyggende tannhelsearbeid.


Sekundære Førskolelærere, lærere på ulike trinn i grunn- og videregående skole, målgrupper pedagogisk personale og studenter ved høgskoler med avdeling for helsefag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg