torsdag 18. september 2014

Feber uten forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


I tillegg føler man seg gjerne mer slapp og utmattet av en influensa. Feber - er det alvorlig?

Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Symptomer på forkjølelse er vanligvis først halsvondt, lavgradig feber og slapphet - deretter følger som regel nesetetthet og hoste 1-døgn etter de første symptomene startet. Men man kan skille ut både influensa- og forkjølelsesvirus uten å ha symptomer.


Normalt viser de første influensasymptomene seg 3-dager etter at man er smittet med influensavirus. Når det gjelder forkjølelse , dreier det seg om 1-dager. Og i dette tidsrommet er man også smittsom.


Lungebetennelse - hva er tegnene?

Hva er lungebetennelse? Betennelse i lungene kan skyldes både bakterier og virus. Hoste og feber er typisk, og det kan også være smerter i brystet. Kilde: Spesialist i Allmennmedisin hos Din Lege AS, Andreas Fismen. Ho hadde jo ikke feber , så derfor virker det som en forkjølelse :-) Dessuten kan man jo også ha feber uten å ha influensa.


Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke å tørke ut. Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Dersom den syke er plaget av feberen og føler seg dårlig, bør hun ha lite på seg og eventuelt ligge uten dyne. Og du kan snu deg rundt - og prøve å sove videre med god samvittighet.


Sår hals er som oftest helt ufarlig og går som regel over av seg selv, men kan være ubehagelig og mange ønsker noe som lindrer. Influensaen er kommet som kastet på deg. Og det er dette som gjør at vi blir snørrete, får vondt i halsen, hoster, får feber , vondt i hodet og blir slappe. Og når symptomene kanskje er på sitt verste, er vi også aller mest smittsomme. Når en voksen har feber uten symptomer, er det alltid bekymringsfullt fordi temperaturen, som en av kroppens reaksjoner, ikke oppstår fra bunnen av.


Imidlertid er fraværet av symptomer skremmende, siden det er umulig å umiddelbart bestemme årsaken til denne tilstanden. Hos barn hender det at mandlene blir så store at det er vanskelig å spise og puste, spesielt om natten.

Dersom du har hatt en halsbetennelse som er blitt komplisert med halsbyll, bør du også fjerne mandlene. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Først og fremst – drikk væske regelmessig. Det lindrer irritasjon i svelget og gjør slimet lettere å hoste opp. Sukkerfrie halstabletter og -pastiller kan brukes for å lindre sår hals, og er praktisk hvis man er på farten eller ikke har drikke for hånden. Slik vet du forskjell på forkjølelse og influensa. Dette kan muligens forkorte sykdommen noe, uten at dette er bevist.


Men dersom man har feber , tørrhoste og vondt i kroppen så er det som regel influensa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg