fredag 26. september 2014

Hva er diabetes 2

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi.


Hva er diabetes type ? Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig.

Tradisjonelt er diabetes type en sykdom som oppstår i godt voksen alder, men kan nå også sees hos barn og ungdom som følge av økt forekomst av fedme i ung alder. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk. Behandling av diabetes type 2. Diabetes type er den vanligste formen for diabetes.


Er du overvektig og har fått påvist diabetes type , vil en vektreduksjon kunne være med på å gjøre deg friskere, blant annet ved å stabilisere blodsukkeret. Hvis du trenger å gå ned i vekt, les faktaark om kosthold ved overvekt. Pasienter med diabetes type har økt risiko for hjerte-kar sykdom, og data fra det svenske diabetesregisteret viser at ca.

En viktig del av behandlingen av diabetes type er derfor å forebygge hjerte- og karsykdom. Kostrådene er de samme for diabetes type og type , men bruker du insulin må du tilpasse måltidsinsulinet til hva du spiser. Har du diabetes type er det i større grad viktig at du velger karbohydratkilder som gir en langsom blodsukkerøkning, slik som fullkornsprodukter, belgvekster og grønnsaker, og at inntaket av stivelsesrike.


Type - diabetes er en såkalt livsstilssykdom. En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Overvekt er med på å redusere kroppens følsomhet for insulin, slik at insulinet virker dårligere og blodsukkernivået stiger. I noen familier er det en viss opphopning av type - diabetes.


Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type , LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det. DM-II) Sykdommen blir også benevnt som ikke-insulinkrevende diabetes. På folkemunne ble diabetes type og diabetes type tidligere kalt sukkersyke, men det blir stadig vanligere å bruke diabetes blant folk flest, som er en mer korrekt betegnelse. Mange (ca ) personer med type - diabetes trenger også blodsukkersenkende tabletter eller insulin i tillegg.


De fleste med diabetes må rett og slett spise mindre, uansett hva slags kost de sverger til. Referanser og lenker: Oppsummeringesstudier: M. Ulike faktorer som kan øke risikoen er mannlig kjønn, høy alder, overvekt og diabetes i familen.

Ved diabetes type produserer man insulin, men ikke nok. Mange utvikler også etter hvert insulinresistens, fordi det insulinet som produseres virker dårligere. Norge, av disse ca. Sykdommen rammer som regel voksne over førti år, men stadig flere yngre får nå også diabetes type- 2. Arv spiller en stor rolle.


Les mer om diabetes type 2. Man arver sannsynligvis disposisjonen for å utvikle diabetes , men det er livsstilsforhold som i stor grad avgjør om sykdommen utvikles eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg