onsdag 10. september 2014

Alkohol helse

Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt. Direktoratet for e- helse. Det er en myte at man kan få promille uten å drikke alkohol , for eksempel etter å ha spist sure melkeprodukter som kefir eller lignende. Det er forsket mye på hvordan alkohol påvirker fysisk og mental helse , og medisinsk forskning finner stadig flere sammenhenger mellom alkoholbruk og ulike alvorlige sykdommer. Utfordringer med alkohol kan ramme alle, uavhengig av kjønn, alder, utdanning, inntekt og sosial status.


Et glass vin eller en øl gir liten innvirkning på treningseffekten for de fleste. Ingen unnskyldning. Trening etter at du har drukket alkohol er ikke farlig for kroppen, hvis du ellers er ved normal helse. For gravide finnes det ingen sikre nedre grenser for alkoholbruk, selv små mengder alkohol kan skade fosteret. Ved alkoholisme blir alkohol konsumert i et omfang som går langt ut over det som er vanlig.


Alkohol helse

Alkoholavhengige bruker alkohol oftere, og misbruket fører til skader på helsen og på forholdet til medmennesker. Temaside med statistikk, fakta, artikler og nyheter om alkohol. Rusmidler, doping og avhengighet.


Temaside om avhengighet, rus og samfunn, samt rus og psykisk helse. Ungdom og alkohol – råd til foreldre. Den viktigste jobben for å få ungdom til å drikke mindre alkohol gjøres hjemme.


Som forelder har du en helt sentral rolle og kan være med på å utsette debutalderen og begrense bruken av alkohol hos barna dine. Vinmonopolets holdningskampanjer Graviditet og alkohol. En kort film om hvorfor man ikke bør drikke alkohol. Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer.


Tiltak som effektivt reduserer rusmiddelbruk i befolkningen, vil følgelig gi en betydelig folkehelsegevinst og bidra til å minske sosial ulikhet i helse. Studiene viser et mønster som tyder på at de som har et moderat jevnt forbruk av alkohol (dvs. 1-alkoholenheter per dag - en liten flaske øl, et glass vin eller en drink), har lavere forekomst av hjerte- og karsykdom.


Alkohol helse

Dette er ikke noe bevis for at det er alkoholen som har æren for færre sykdomstilfeller. Tilstanden forekommer hos av alkoholikere som innlegges i sykehus. Til tross for at alkohol på kort sikt kan virke positivt på enkelte symptomer ved angst og depresjon, vil den på lengre sikt kunne bidra til å opprettholde eller forsterke dem. Det er ikke uvanlig å oppleve og utvikle symptomer på psykiske lidelser som en følge av alkoholbruk. Et lite glass rødvin (dl) inneholder eksempelvis rundt kcal (kilokalorier), og et glass øl (liter) inneholder 1kcal.


Det er ingen skarpe skilje mellom bruk og skadeleg bruk. De er opptatt av å ta vare på helsa si, og av å få en travel hverdag til å gå opp. De har ikke tid til, eller ønske om, å bruke søndagene til å være i dårlig form. Da er det å kutte i antall enheter, eller å velge drikke med mindre alkohol , et fin måte å kose seg på fest, uten å få ødelagt morgendagen, sier Eriksrud. Hva er verst for helsa : narkotika, alkohol eller sigaretter?


Alkohol helse

Alkohol forårsaker mer problemer enn narkotika. Røyking kan gi lungekreft. Narkotika gjør deg til narkoman, mens alkohol i for store mengder kan føre til leversykdommer og slag. Hvis noen rapporterer at litt alkohol fører til bedre mental helse , så har det nok sammenheng med at bedre mental helse fører til litt alkoholbruk. Derfor kan det være sånn at all alkoholbruk er.


Dette gjør alkohol med kroppen din Vi drikker liter alkohol årlig Undersøkelse: av tror ett glass er sunt. Vin har imidlertid langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater. Derfor er det først og fremst alkoholinnholdet du bør tenke på dersom du er opptatt av vekten din.


Alkohol helse

En flaske (cl) tørr hvitvin med prosent alkohol inneholder 4kcal. Av dette kommer 4kcal fra alkoholen og kcal fra karbohydrater (sukker).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg