tirsdag 23. september 2014

Behandling mot sopp i underlivet

De vanligste legemidler mot sopp i underlivet er kremer eller stikkpiller til skjeden (vagitorier). Kremer og stikkpiller inneholder ofte et medikament fra en gruppe legemidler som kalles imidazoler. Dette får du reseptfritt på apoteket.


Behandling mot sopp i underlivet

Du trenger kanskje bare én dose. Du setter inn en stikkpille dypt i skjeden når du legger deg om natten. Behandling av soppinfeksjon bør starte så tidlig som mulig. Les hvordan du kan behandle sopp i underlivet på Canesten her. Sopp i underlivet er vanligvis enkel å behandle.


Apoteket selger reseptfrie legemidler mot soppinfeksjoner, både vagitorer og salve. Får du stadig tilbakevendende soppinfeksjon i underlivet bør du imidlertid kontakte lege, da det kan være tegn på andre infeksjoner i underlivet. Det er disse som skal beskytte underlivet ditt mot overdreven vekst av gjærsopp (kilde: 14). Samtidig vet man ikke nøyaktig hvorfor noen ofte får soppinfeksjoner i underlivet , mens andre ikke får det. Ikke alle trenger behandling.


Behandling mot sopp i underlivet

Noen ganger kan en ubalanse i bakteriene i skjeden kunne bedre seg av seg selv, hvis man lar underlivet være i fred. Den vanligste behandlingen mot sopp er stikkpiller til skjeden sammen med en krem. Spør etter kombinasjonspakning mot sopp på apoteket.


I den forbindelse kan man bruke enten krem eller tabletter slik som Daktar eller Diflucan. Det er spesielt sistnevnte som anbefales mot tilbakevendende sopp i underlivet , og du kan kjøpe begge medikamentene her hos euroClinix. Dersom plagene vedvarer etter behandlingen er fullført, anbefaler vi deg å gå til legen for en sjekk. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Behandling mot sopp i underlivet

Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen.


Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler.


Les også: Vanlige årsaker til svie og kløe i underlivet. Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Soppinfeksjon i underlivet (skjeden) er noe som rammer de fleste kvinner en eller flere ganger i løpet av livet. Hvordan behandles soppinfeksjon i underlivet ? Dersom du tidligere har fått påvist soppinfeksjon i underlivet (skjeden) hos lege, kan du behandle deg selv med reseptfrie legemidler som fås kjøpt på apoteket. SVAR: Hei jente år.


Takk for spørsmålet ditt! Det er allikevel ikke alle som trenger behandling. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans.


Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Du bør oppsøke lege dersom eigenbehandling mot sopp ikkje gir betring etter tre dagar, eller dersom utfloda er illeluktande, misfarga eller blodig. Du bør alltid bruke stikkpille (vagitorie) ved behandling av sopp.


Sopp kjem innanfrå, og det er ikkje nok med berre krem. Du skal kontakte lege første gong du får symptom på ein soppinfeksjon. Lukter fremdeles etter behandling for sopp i underlivet , har jeg ikke sopp ? Skal begynne behandling mot sopp i underlivet. Tror jeg har fått sopp i underlivet , men har ikke tilgang til. Symptomene på underlivssopp inkluderer kløe og svie i skjeden som kan være svært ubehagelig.


Les mer om hvordan du blir kvitt sopp i skjeden. Hos Boots apotek får du kjøpt reseptfrie legemidler som stikkpiller til skjeden (vagitorier) og krem. Det finnes ulike midler mot sopp som kan kjøpes reseptfritt i apotek.


Følg alltid bruksanvisningen på pakken nøye når du bruker reseptfrie legemidler og les pakningsvedlegget før bruk. Canesten er reseptfrie legemidler med innhold av virkestoffet klotrimazol som er behandlende mot soppinfeksjoner i underlivet hos kvinner og menn. Enkelte av produktene kan også benyttes til behandling mot fotsopp.


Behandling mot sopp i underlivet

For riktig bruk av Canesten, les alltid pakningsvedlegget godt før bruk eller få veiledning på apoteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg