mandag 15. september 2014

Angst og depresjon

Få fjernet angst på min. Kjøp boken billigere hos Adlibris! Om lag prosent får en angstlidelse i løpet av livet. Ofte opptrer angst i kombinasjon med depresjon.


Det kan være vanskelig å kjenne forskjell på bekymringer og angst , eller å vite hvordan du kan forhindre at angsten utvikler seg. Svært mange som opplever en angstlidelse vil før eller senere også oppleve en depresjon , ifølge Helsedirektoratet.

De fleste tilfeller av angstlidelser er ikke rene tilstander, men omfatter symptomer fra flere ulike angsttyper. Ofte kan det settes flere angstdiagnoser samtidig. I tillegg er det en nær sammenheng mellom angst og depresjon , svært mange som opplever en angstlidelse opplever før eller senere også en depresjon. Depresjon og angst gir både kroppslige og psykiske symptomer. Hvordan sortere tanker og lette på all tankekjøret.


Informasjon og veiledning er viktig for å lære seg å mestre angst. Det finnes flere former for behandling for angst. Også kalt MUPS (medisinsk uforklarte plager og sykdommer).


Syndrom av uspesifikke somatiske symptomer som ikke kan forklares av en kjent somatisk lidelse, og som medfører betraktelig psykososial funksjonssvikt.

Symptomene forverres ofte ved angst , depresjon og mellommenneskelige konflikter. En del av de som sliter med depresjon opplever å bli håndtert som en som er syk, der omgivelsene tar på dem med silkehansker, og ikke stiller krav til dem som likeverdige mennesker. Jeg tror dette er uheldig, og noe som kan forsterke sykdommen.


Hvis du for eksempel hele tiden slipper unna med å bryte avtaler, vil du ha lite incentiv til. Angsten gjør at du hele tiden overvåker omgivelsene, du er på tå hev, skvetten og har svekket konsentrasjonsevne. Angst og andre psykiske problemer.


Dette kan også være tegn på annen sykdom, så hvis du har det sånn i lengre perioder, ta kontakt med fastlegen din for videre utredning. Hvis det viser seg at du har en depresjon , kan du bli frisk og få det bedre med rett behandling og egen innsats. Det er ganske vanlig å ha angst i kombinasjon med depresjon. Lave priser og rask levering! Mange mennesker sliter med angst og indre uro selv om det ikke ser slik ut på utsiden.


Dersom du har en angstlidelse, har du sannsynligvis også depresjon eller andre psykiske problemer. Det samme gjelder for depresjoner, mange er deprimerte uten at det er mulig å se det på dem. Likevel vil disse tilstandene frarøve mange mennesker glede og livskvalitet. Særlig generalisert angstlidelse er beslektet med depresjon.


Slik behandles depresjon : Lettere former for depresjon vil ofte gå over ved selvhjelpstiltak uten noen form for behandling. Unngå sosial isolasjon, ha flere aktiviteter i hverdagen, mosjoner en halvtime daglig, ha en god døgnrytme, spis sunt og unngå misbruk av alkohol.

Disse antydet effekt ved angst og depresjon ved livstruende sykdom, unipolare depresjoner og avhengighet (1–3). I en åpen studie av LSD hos kreftpasienter fant man bedring av ulike symptomer som smerte, angst og depresjon og økt aksept for døden hos omtrent. Hypnose har også vært brukt for å endre hvordan man opplever og forholder seg i situasjoner som framkaller angst. Det viste seg at denne terapiformen som regel ikke fører til mindre angst. Fordi hjernen forveksler ubehag med fare, er det å bli i situasjonen vanskelig og skummelt.


Noen av årsakene til depresjon og angst er utenfor foreldres kontroll, men det er også noen faktorer du som forelder har mulighet til å påvirke. Dette betyr at alle tenåringsforeldre kan bidra til å redusere sjansene for at ungdommen utvikler angst eller depresjon. I denne artikkelen leser du rådene som alle tenåringsforeldre bør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg