onsdag 17. september 2014

Is uten melk

Velkommen til utenmelk! Utenmelk er en side for alle oss som lever med et melkefritt kosthold. Siden er drevet av Hege J. Fledsberg og Britt Sunde som sammen har mange års erfaring innen allergi, intoleranse og ernæring.


Dette er uten melk.

Her har jeg samlet noen tips til varer i. Her finnes et lite utvalg av middagsretter som kan være til. Noen laktoseintolerante tåler små mengder laktose og kan. STØNADSRETTIGHETER: Stønadsrettigheter ved astma, allergi og. Her er en liste over is uten melk.


Den blir revidert hver vår. For en melkeallergiker er det saftis og sorbet som er de trygge alternativene i de vanlige isdiskene. Men husk at ikke alle sorbeter er uten melk.

Videre finnes det gode soyais, havreis og diverse dessert-boksiser av soya, havre og ris i utvalgte dagligvare- og helsekostbutikker. Da håper jeg du har fått inspirasjon til å lage deilig is som er mye sunnere enn butikkjøpt, enkle å lage og med deilige smaker. Og alle uten melk og gluten. Har du en favoritt is eller smakskombinasjon hører jeg gjerne fra deg! Smør og margarin inneholder melk , mens noen typer margarin er uten både soya og melk , f. Soft eller blå Melange.


De fleste typer sjokolader inneholder melk og soya. Jeg bruker Odense Chokolade knapper mørk, den er med kako og egner seg godt til baks (inneholder sojalecithine). Vær obs på at strøssel kan inneholde allergener. FREIA vanilje og rom kakefyll er uten melk.


Kan blandes med melk som tåles. Kryss av for hvilke allergener du er interessert i og klikk på Finn produkter. Her kommer et lite utvalg gode desserter uten melk. Glem heller ikke at det finnes flere typer is uten melk og at gode kaker også kan gjøre nytten som dessert. Tenk, du trenger bare sukret kondensert melk , fløte og vaniljeekstrakt og du får verdens beste vaniljeis.


Alternativer kan være hjemmelaget pizza uten ost og pastaretter med tomatsaus eller annen grønnsakssaus.

Kinesiske- og andre øst-asiatiske matretter er oftest uten melk. Poteter, ris og pasta. Glutenfri Kyllingpai uten melk. Pai har jeg drømt om å tåle i mange år, og denne uka gikk det opp et lys for meg som gjorde at jeg var villig til å prøve.


En liten klype Maldon salt. Sjokolademousse uten melk Kristine Webers bok Kristines sunne søte er en bok med søte fristelser med lite sukker. Ha melk og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.


Ha de i kjelen sammen med stangen. Kok opp under omrøring og trekk kjelen fra varmen. Ta ut vaniljestangen og la blandingen avkjøles litt. Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Rør eggedosisen forsiktig inn i melkeblandingen under omrøring.


Produktene i TINE Laktosefri-serien gjennomgår en prosess der melkesukkeret spaltes. Produktene smaker like godt og har samme næringsinnhold som vanlige meieriprodukter. De egner seg svært godt for personer med laktoseintoleranse.


I Norge har til prosent av befolkningen fått diagnosen laktoseintoleranse, det vil si nedsatt evne til å fordøye melkesukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg