tirsdag 16. september 2014

Kan gravide spise hummer

Er invitert på skalldyrkveld og det inkl hummer. Jeg trodde jeg hadde hørt at man helst skal unngå skalldyr mens man er gravid. Eller var det når man ammet? Men det er jo så mye rart som man visstnok skal passe seg for som gravid.


Uansett, så er jeg også av den oppfatning at akkurat å spise litt hummer , sikkert er helt i orden!

Se om du kan spise reker, blåskjell og kamskjell i graviditeten. Under graviditeten kan du spise nesten alt av skalldyr som reker, blåskjell, hummer , kreps og scampi. Det er likevel enkelte typer fisk og skalldyr du bør holde deg unna. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger.


Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Slik spiser du hummer Hummeren regnes som en delikatesse, men kan være vanskelig å vite hvordan man går løs på. Her viser kokk Gard Haugland deg hvordan det gjøres.


Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.

Du kan halvere risikoen for alvorlige misdannelser. Nyttige cocktails for gravide. Vær ekstra forsiktig på utenlandstur Det er spennende å være på reisefot, oppleve nye kulturer og smake på eksotisk mat. Men som gravid er det ekstra viktig å være påpasselig med mat i utlandet. Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer.


I enkelte deler av landet kan blant annet reinkjøtt fremdeles inneholde forurensning etter Tsjernobylulykken, og vil dermed inneholde noe radioaktivitet. Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet. Hvis du legger mye på deg i svangerskapet, så kan det medføre helserisiko for både deg og babyen, særlig dersom du var overvektig eller svært overvektig før graviditeten. Det kan derfor være klokt å begrense vektøkningen, avhengig av hvor mye du legger på deg.


Samtidig bør du ikke slanke deg når du er gravid. Gravide bør ikke få i seg mer enn 40. Hvis du er gravid eller planlegger å bli gravid og tror du har blitt utsatt for kvikksølv, se legen din umiddelbart. De fleste sjømat inneholder noe kvikksølv.


Gå etter variasjon. Men ved å spise et bredt utvalg av fisk og skalldyr, kan du redusere ditt totale kvikksølvforbruk. Siri Von Krogh er jordmor og nettredaktør for altformamma.


Hun får ofte spørsmål fra bekymrede kvinner som er usikre på hvilken mat de trygt kan spise når de er gravide.

Voksne bør spise 2milligram omega-hver dag. Makrell er definitivt den feteste fisken, og en middagsporsjon på 1gram vil dekke omega-3-behovet for omtrent dager. Sånn som jeg har forstått det kan du spise det som er kokt eller stekt. Spekemat er ingen av delene så det bør man holde seg unna. Jeg tror også mange setter reker og kreps i samme kategori som sushi (sjømat som ikke er fisk) og derfor sier til deg at du ikke kan spise det.


Brunmat i krabbe og hummer (det hvite kjttet er ok Fordyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o). Friske, kan f mer alvorligere flger hos gravide og pasienter med nedsatt. Rd om mat till dig som är gravid - broschyr Hummer. F svar p hvorfor man fr gsehu hvor stor sannsynligheten er for bli gravid av hoppe av i svingen. Upasteuriserte oster som er varmebehandlet godt, for eksempel på pizza og gratenger, er trygge å spise for gravide.


Gjennom varmebehandling over ºC i mer enn sekunder vil Listeriabakterien dø. Du kan derfor fint spise alle ostetyper som du vet har vært varmebehandlet godt. Rå fisk kan inneholde små mengder av bakterien Listeria. Hvis bakterien får anledning til å vokse, for eksempel i vakuumpakket vare med lang holdbarhetsti kan bakterienivået bli for høyt. Bare vær sikker på at sushien kommer fra et sted som er rent og ordentlig.


Om du skal lage sushi selv, kan du sjekke Slik lagar du sushi som er trygg å ete fra Mattilsynet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg