onsdag 3. september 2014

Kjennes ut som vann i øret

Når øretrompeten er tett, mister man også den naturlige drenasjen. Væske i mellomøret fører til at bevegelsene av trommehinnen dempes, og resultatet blir nedsatt hørsel. Som regel er det slim og snørr i nesen som stenger øretrompeten.


Her er tipsene: Tips 1: Tipp hodet hardt og kraftig til siden vannet sitter i, for å prøve å riste ut vannet. Har du for eksempel fått vann i venstre øret , kan det også lønne seg å bokse venstre arm hardt ned mot bakken mens du rister.

Hvis vannet fortsatt sitter fast kan følgende råd være hjelpsomme: Tips 2: Legg deg til å sove med det øret som inneholder vann ned mot puten. Etter noen minutter kan tyngdekraften gjøre at vannet renner ut av seg selv. PIPETTE: En pipette, eller dråpeteller som det også kalles, kan være et nyttig redskap for å fjerne vann fra ørene.


Heisann Kjennes ut som jeg har vann i øret. Når jeg beveger litt på det blir det sånne typiske lyder når man har fått vann der. Det som er så rart er at det har vært slik i over en måned nå.


Hva burde jeg gjøre med dette? Kan være ørevoks eller en kronisk mellomørebetennelse (sekretorisk otitt).

Bruk gjerne en pipette her også. Drypp to-tre dråper inn i øret som inneholder vann. Blandingen vil tørke ut vannet i øret etter en kort stund. Tips 3: Legg deg til å sove med det øret som inneholder vann ned mot puten. På andre dagen stikker det vondt i det ene øret mitt om jeg hikker, småraper eller gjesper stort.


Innimellom føles det som jeg har dott i det øret , men som regel kjennes det helt vanlig ut. Noen kloke hoder som skjønner hva dette kan være? Jeg plages med det som føles som trykk i øret , samtidig føles det også ut som det er væske inni øret.


Noen ganger gjør det litt vondt, men det er mer plagsomt enn det er vondt. Jeg var og tok øreskylling får ca måned siden, men det hjalp ikke noe særlig. Jeg har hat disse plagene i 4-måneder nå. Fastlegen kikket i ørene mine og mente det så fint ut , og sendte meg videre til en øre -nese-hals-klinikk.


Legen der blåste opp ørene mine, og stakk en slange opp i nesa for å se hvordan det så ut. Dersom skjoldbruskkjertelen ikke kjennes forstørret ut , eller man ikke har andre forstørrede kjertler på halsen er det lite som taler for utredning av dette. Kreft i øret er sjeldent, og gir mer ensidige smerter og destruksjon av ben inn mot det indre øret og øreknokkelen (benet bak øret ). En CT eller MR røntgen vil avkrefte slik sykdom.


Vann som blir liggende i øregangen kan lett resultere i en betennelse.

Det kan høres ut som pulsslag,. Finn fram en plast eller pappkopp. Fyll oppi med VARMT vann. Gjerne rett fra vannkokeren eller om du får skikkelig varmt vann i springen. Sett deg og legg hode på skakke, det øret med dott i ned.


Sitt sånn til dotten slipper taket. Ved kun et par dråper vann så høres det ut som om du har tidevann i øret. Skjul at jeg er logget inn. Trykk i øret etter.


Mellomøret er den delen av øret du finner like bak trommehinnen. Slik kan de tre knoklene som finnes her bevege seg fritt og overføre lydsignaler fra trommehinnen til det indre øret. Dette rommet er vanligvis fylt med luft. I det indre øret omdannes signalene til nerveimpulser som går til hjernen. De fleste som får behandling for en infeksjon i det ytre øret opplever at smerten reduseres i løpet av tre dager, og at symptomene forsvinner helt i løpet av ti dager.


Hvis smerten ikke har blitt borte i løpet av ti dager, bør du oppsøke legen på nytt. Selv om de aller fleste kuler og klumper som man oppdager på kroppen er godartede så er det et faktum at det enkelte ganger er tegn på alvorlig sykdom. I henhold til kreft så er det vanligste at sykdom sprer seg via lymfesystemet og gir forstørrede lymfeknuter, som igjen kan kjennes som kuler, dette kalles metastaser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg