torsdag 1. desember 2016

Vanskelige gåter med tall

Nedenfor finner du et stort utvalg krevende tall og matte gåter. Vi har samlet de beste tallgåtene vi kan, og vil veldig gjerne lære flere. Del gåtene dine ved hjelp av skjemaet nedenfor, og vær med i trekningen av flotte premier hver måned. Hold musepekeren over svar for å lese svar på gåtene.


Gjennom historien har derfor flere gåter , som ser ut til å være tradisjonelle problemer, blitt utformet. Gåter for deg som er glad i tall. Men så puttet hun gangetegns-brikker mellom sifrene, på begge steder. Nina la først et 3-sifret tall.


Den kan også leses som en kode, der hver bokstav står for et siffer – og da har man å gjøre med en addisjon. Forøvrig: det nederste tallet (summen) forteller noe om det første møtet mellom Siri og Jan. Her er logiske gåter.


Svarene finner dere nederst på siden. HEIS En mann bodde i 20. Hver morgen tok han heisen fra leiligheten sin og ned til utgangen i 1. Med ett enkelt grep kan annethvert glass være fullt og tomt.


Fem gåter det nesten er flaut å ikke kunne løse. Hva i alle dager er tallene på neste linje? Tre menn sitter på en benk.


Det er den sannferdige, som alltid snakker sant, løgneren, som alltid lyver og skøyeren som man aldri kan vite om man kan tro på eller ikke. En humoristisk gåte er et spørsmål med et svar som er ukjent eller vanskelig å finne. Disse gåtene skal kunne løses ved å tenke logisk.


Dette er en blanding av enkle og vanskelige. Det finnes utallige gåter hvor du må bruke hjernen for å løse dem, og her har vi samlet hjernetrim gåter som lar deg teste deg selv. Svaret er ikke alltid det du tror, så tenk deg godt om før du svarer. Ekstra gøy er det når du vet svaret og skal spørre andre om de klarer å løse disse hjernetrim gåtene. En båt med tre fedre og tre sønner seiler fra kaia.


Når de kommer tilbake er det kun fire i båten. Det er fire generasjoner av samme familie i båten, en liten gutt, hans far, farfar og oldefar. Harry og kona går igjennom litt vanskelige økonomiske tider, så de bestemmer seg for at kona skal prostituere seg. Hun er ikke helt sikker på hva hun skal gjøre, så Harry sier: Stå utenfor baren og plukk opp en fyr. Så denne fyren reiser seg og avbryter konferansen ved å stille sitt veldig vanskelige.


Illustrert av Birte Lohne Løvdal. Den yngste er halvparten så gammel som den eldste. Søk etter ledige stillinger. Hvor mange barn har jeg?


Svaret må tastes inn, og man får tilbakemelding på om man har svart riktig eller ikke. Er man så heldig at man har prosjektor i taket, er dette veldig engasjerende. Du skal kjøre en buss.


På første busstopp går personer på og av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg