fredag 16. oktober 2015

Foster 20 uker

Uke betyr halvveis i svangerskapet, i alle fall på papiret. Om babyen: Babyen blir stadig større, og veier i uke rundt 3gram. Fram til nå har babyens bevegelse vært veldig variabel, og ikke hatt noe spesielt mønster.


Halvgått svangerskap. Den lille veier ca.

Døgnrytmen er fortsatt langt unna. Nå får fosteret søvnfaser. Det sover like mye som en nyfødt. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Livmora er nå tre ganger så høy som den opprinnelig var. Fra og med nå vil livmora vokse omtrent en centimeter i uken frem til fødselen.

Eggløsningen skjer i slutten av uke eller helt i begynnelsen av uke og det er først da den egentlige graviditeten kan ta til. Foster Fettet er tykk og dekker hele fosteret. Huden over hele kroppen har også fått små tynne hår, noe som vil falle av før fosteret er full sikt. De har også en plikt til å beskytte sensitiv hud. Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå.


Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer. Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker. Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste.


Det er normalt å legge på seg alt fra til kilo i løpet av. Menneskefoster: Til venstre, ca. Ved fødselen har barnet barnetenner som bare venter på å dukke frem i løpet av de første årene, og de permanente tennene utvikles også. Graviditeten Nå begynner hjertet å pumpe mer blod gjennom årene, og i uke kommer du til å ha 40–prosent mer blod i kroppen enn før du ble gravid.


Husk at du har krav på to uker fri i forbindelsen med fødselen. Noen arbeidsgivere trekker deg i lønn for disse ukene, andre gjør det ikke. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her.


Basert på denne utregningen vil barnet forventes å bli født etter uker. Men siden svangerskapet regnes fra siste mens vil det være svangerskapsuker for mor.

I dag er det som oftest målinger fra ultralydundersøkelsen rundt uke 18– som brukes til å fastsette termindatoen. Dette kalles termindato. Selv om dere skulle ha regnet dere frem til en annen termindato tidligere, er det denne termindatoen som vil bli brukt heretter. Termindatoen er likevel ikke noen absolutt størrelse: Alt fra to uker før til dager etter termin, regnes som normalt. Men foreldrepermisjonen regnes ut fra ultralyd-termindato.


Vekten til fosteret dobles i løpet av to uker og veier mellom til 1gram. Du er nå ferdig med halvparten av svangerskapets uker. Fosteret lagrer kalsium og skjelettet utvikles. De fleste har nå vært på ultralyd og fått se det lille barnet, og mange har fått vite om det er en gutt eller jente de venter på. Hva skjer i kroppen din nå?


For hvordan ser egentlig et uker gammelt foster ut? D ultralyd uke av svangerskapet fosteret beveger seg. Overlege om senaborter: - Barn ned til uker kan overleve.


Det blir nå ulovlig å utføre abort etter uke 22. Men overlege Ola Didrik Saugsta tror grensen kan bli strammet inn med enda en uke. Før fullgåtte uker er ikke fosteret utviklet nok, og vi kan derfor ikke forvente å se hjerteslag. Få dager spiller en stor rolle i denne sammenheng.


Bestiller man time før sikre seks uker er gått, vil undersøkelsen dermed ikke kunne bekrefte et levende foster. Magen vokser stadig, og kl rne strammer mer og mer. Noen kjenner de f rste sparkene denne uken, andre m vente en uke eller to til.


Bachelor i sykepleie Informasjon om bachelor i sykepleie ved Hgskolen i Hedmark.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg