torsdag 29. oktober 2015

Lavt stoffskifte behandling

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer, blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager.

Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Lavt inntak av jod kan gi lavt stoffskifte.


Melkeprodukter er rike på jod. Ungdom er utsatt for å få struma og hypotyreose på grunn av lavt jodinntak. Inntak av rikelig jod i dietten kan derfor være god behandling.


Enkelte pasienter med lavt stoffskifte har en lite gunstig lipidprofil med høyt kolesterol.

Dette kan kreve behandling med. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Høyt stoffskifte , hyperthyreose, er det motsatte av lavt stoffskifte.


Ved denne sykdommen danner skjoldbruskkjertelen for mye stoffskiftehormon. Symptomer på høyt stoffskifte kan du lese om her. LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte! De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4).


Men dette fungerer ikke like godt for alle. Anne Marie Rosenvold (45) fra Kristiansand fikk lavt stoffskifte i ung alder, og måtte kjempe en hard kamp med legene for å få bedre medisin. Ved høyt stoffskifte går kroppen på høygir. Personer som får radioaktivt iod som behandling for høyt stoffskifte , vil ofte utvikle lavt stoffskifte i løpet av måneder eller år. Behandling skal normalisere stoffskiftet og fjerne plagene.


En annen viktig årsak til lavt stoffskifte er kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. En svært sjelden årsak til lavt stoffskifte er svikt i hypofysen sin produksjon av TSH.

Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin). Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer, vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Graviditet: Det er av avgjørende betydning for fosteret at morens stoffskifte er normalt under hele graviditeten.


Mange leger vil da ikke starte behandling hvis fritt Tligger innenfor normalområdet. Men både her hjemme og i det internasjonale miljø er det flere som mener man bør kunne tilby behandling til alle med latent hypothyreose, spesielt ved samtidige funn av anti-TPO. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid.


Det er lett å overse symptomene ved lavt stoffskifte. Dermed får kroppen tilstrekkelig mengde av stoffskifte hormonet til å opprettholde et normalt stoffskifte. Tilstanden kan ikke kureres, men målet med behandlingen er å kontrollere symptomer og plager forbundet med lavt stoffskifte.


For lavt stoffskifte Hva er for lavt stoffskifte ? Preparatnavnet er Forthyron. Humanpreparatet Levaxin inneholder det samme, men skal kun brukes dersom det ikke er mulig å få tak i Forthyron eller det er nødvendig pga. Vi trenger mer forskning for å tette kunnskapshull. Høyt og lavt stoffskifte kan skyldes problemer i skjoldbruskkjertelen, men også andre forhold.


Konsekvensen er at det er krevende å finne riktig forebygging og behandling. Flere hundre pasienter med i ny studie for å få bedre behandling av stoffskifte. Hypotyreose, eller lavt stoffskifte , kommer nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg