mandag 19. oktober 2015

Bihulebetennelse behandling

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Mange blir behandlet med antibiotika når de er forkjølet og har smerter fra bihulene. Ofte er dette unødvendig behandling.


De aller fleste infeksjoner i bihulene er virusinfeksjoner.

Og som kjent hjelper ikke antibiotika mot virus. Studier har vist at bare 5-prosent av alle som er forkjølet og tett i nesa får bihulebetennelse med. Akutt bihulebetennelse skyldes spredning av virus eller bakterier fra nesen og inn i bihulene. Dersom det blir liggende igjen puss i bihulene kan dette føre til at betennelsen stadig blusser opp, noe som skader slimhinnene og kan gi kroniske plager.


Kronisk bihulebetennelse krever behandling hos en spesialist. Bihulebetennelse går vanligvis over uten behandling. Reseptfrie smertestillende som paracetamol eller ibuprofen kan lindre smertene.


Dersom symptomene er veldig plagsomme eller vedvarer over en uke, bør lege kontaktes.

Dersom man har bihulebetennelse i over tre måneder kalles det kronisk bihulebetennelse. Ved langvarig bihulebetennelse , kan behandling over tid være nødvendig for å få bukt med plagene. Man bør starte med en betennelsesdempende behandling , og vanligvis vil man få reseptbelagt medisin fra legen i form av en kortisonholdig nesespray.


Behandling av bihulebetennelse. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans. Feber er vanligvis mindre vanlig ved kronisk bihulebetennelse enn ved akutt bihulebetennelse. I noen tilfeller er behandling hos lege med steroidspray og eventuelt antibiotika nødvendig.


Alt som er beskrevet ovenfor er korrekt. Imidlertid er det ikke skrevet noe om behandling med kortison eller andre midler som reduserer slimhinne økning ved bihulebetennelse. Jeg vi på det sterkeste anbefale dette er en del av behandling. Når oppsøke lege Ved bihulebetennelse med kraftige smerter og eventuelt fare for at bihulene sprekker bør du gå til lege.


Leger oppstarter alltid antibiotika behandling hvis bihulebetennelsen er veldig kraftig. Kronisk sinusitt behandles hos øre-nese-halsspesialister, som regel med kirurgi. Vi åpner de angrepne bihulesystemene slik at slim og puss kan komme ut og luft slippe til. Nesepolypper og kronisk bihulebetennelse er vanlige lidelser i den voksne befolkningen.


En del av de som har bihulebetennelse har også polypper. Operasjon kan bli aktuelt når medikamentell behandling er forsøkt, uten å gi ønsket effekt.

Vanligvis selvbegrensende tilstand. Oppstår oftest i forløpet av en øvre luftveisinfeksjon som følge av redusert drenasje på grunn av slimhinneødem og nedsatt cilieaktivitet. Dette gir opphopning av sekret og gode vekstbetingelser for mikrober. Eventuelle betennelser i nesegangene er kjent som bihulebetennelse. Det påvirker den øvre del av nesen og kan forårsake sterk hodepine og tett nese.


Hvis du ønsker å vite om naturlig behandling av bihulebetennelse , så les videre i denne artikkelen. Dersom betennelsen skyldes infeksjon med bakterier, kan det være nødvendig med antibiotikabehandling for å bli frisk. Hos enkelte vil derimot bihulebetennelsen ikke gå tilbake, til tross for både egenbehandling og behandling hos. Da er det greit å vite at det finnes kjerringråd som er til god hjelp.


Kan man ha tette bihuler, eller bihulebetennelse , uten å være tett i nesen? Mf skrev: Lurer på om det jeg plages med kan være tette bihuler? Hver gang jeg blir forkjølet, halsbetennelse osv så får jeg trykk og hodepine.


Det virker som det er væske som flyter i toppen på meg. Så trykker det veldig over øynene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg