onsdag 14. oktober 2015

Peppersaus hjemmelaget

Dette sausen er fyldig med god smak av pepper. Slik lager du hjemmelaget peppersaus. Ta en reise et par tiår tilbake i tid med denne deilige sausen! Sandra Mei Ling Noer.


Denne sausen passer perfekt til biff, karbonader, koteletter eller kylling.

Peppersaus er en fyldig og klassisk saus med god smak av pepper. Dette er en oppskrift på hjemmelaget peppersaus fra bunn, laget slik ekte peppersaus skal være. For en super oppskrift!


Da blir det mer lik sterkhetsskalaen som er på peppersaus en får i butikken #128578; Selve smaken var uansett kjempe god. Legg pepperen i ei varm og tørr panne. La det steike til det begynner å ryke lett av det.


Knus kornene i ei gryte, og fres dem i smør sammen med finhakket sjalottløk.

Tilsett oksekraft og fløte, og kok inn i 3-minutter til det tykner. Finn fram ingrediensene. Men egentlig er biff med peppersaus en fransk tradisjon. I Frankrike kalles den sauce au poivre, og mange bistroer og restauranter har den på menyen: et raust stykke biff, rikelig med peppersaus , pommes frites og litt salat ved siden av. Alle som var våkne på 80- og 90-tallet fikk det med seg.


Selv om jeg aldri var på restaurant, kan jeg med sikkerhet si at jeg bestilte biff med peppersaus. Opptil flere ganger. Og det er det fortsatt. Det var en sikker vinner.


Biff med peppersaus ? Her er oppskriften! Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Inspirasjon fra: Sjuves Kjøkken på klikk.


Du trenger (persjoner) ss hel sort pepper ss smør sjalottløk dl oksekraft dl fløte —– event.

Mørt svinekjøtt i hjemmelaget peppersaus. På biff og bayer kurset vi holder så lærer man å lage denne sausen. Hjemmelaget karbonader med litt sterk peppersaus. Server med pasta eller tyttebærsyltetøy og brekkbønner. Hei og velkommen til Lett med hjemmelaget.


Jeg har lenge ønsket meg en ryddig kokebok som jeg kan utvide og utvikle ettersom jeg gjør meg nye erfaringer og blir kjent med nye oppskrifter. Hva er vel et bedre sted enn akkurat dette? Koteletter er ikke uvanlig søndagsmiddag i heimen, og til en slik rett passer peppersaus perfekt.


Eller det vil si, jeg er veldig usikker på om denne sausen fortjener å tituleres peppersaus. Hva det offisielle navnet egentlig bør være til side, dette er hvert fall det jeg kokte i hop forrige gang jeg lagde koteletter og det smakte. Dessverre falt entusiasmen da den ferdige sausen kom på bordet. To kule triks er det som skal til.


Men trikset er å ha de knuste pepperkornene i stekepanna uten så mye som en dråpe olje. Sett plata på middels varme og dytt litt rundt på det grovknuste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg