fredag 16. oktober 2015

Luftveisinfeksjon smittsomt

Forkjølelse er litt verre å svare på, fordi mange forskjellige virus (som rhinovirus, RS-virus, adenovirus). Kronisk bronkitt er ikke smittsomt , men personer med denne tilstanden er generelt mer utsatt for å få luftveisinfeksjoner, som kan smitte andre. Luftveisinfeksjoner hos barn er ofte smittsomme , både til andre barn og voksne. Særlig små barn eller de med nedsatt immunforsvar eller kroniske sykdommer har større risiko for å bli syke av slike infeksjoner, og på sykehuset er vi derfor ekstra opptatt av at smittsomme infeksjoner ikke skal spre seg i avdelingene. Hvis kroppens immunforsvar er svekket eller man blir infisert av en veldig smittsom eller et stort antall av bakterier eller virus, kan det være disse organismene kommer seg forbi kroppens forsvarssystemer og havner nede i lungene, i alveolene.


Luftveisinfeksjon smittsomt

I alveolene reagerer kroppens immunforsvar på infeksjonen, og forsøker å bekjempe den. Det er sendt ut varsel om smitte i storfebesetninger på Sør-Helgeland. Flere storfebesetninger – Det går en smittsom luftveisinfeksjon.


Når gårdbrukerne opplever at de har uvanlig smitteforekomst i besetningen sin varsler de Tine, og Tine sender ut varsel. Prognose: Smittsom luftveisinfeksjon kan enten gå over av seg selv etter få dager eller gi langvarig sjukdom. Dyr som har tilbakefall og vedvarende pus-tebesvær, har dårlig prognose både når det gjelder produksjon og dyrevelferd. Forkjlelse - Forkjlelse hrer til gruppen vre luftveisinfeksjoner.


En ung kvinne som bruker p-piller kan lett mistolke luftveissymptomene p blodpropp og tro at det er en luftveisinfeksjon. Men det er klart at for eksempel for luftveisinfeksjoner vil smittsomheten blant. Tilstanden kommer ofte i kjølvannet av en øvre luftveisinfeksjon (forkjølelse), og er en type nedre luftveisinfeksjon. Akutt bronkitt forekommer oftest om høsten og vinteren.


Pneumokokker er den vanligste årsaken til pneumoni utenfor sykehus. Mycoplasma pneumoniae er sjeldnere, men forekommer i alle aldersgrupper og særlig i aldersgruppen 3–år. Hva er årsaken til bronkitt?


Nesten alle akutte luftveisinfeksjoner skyldes virus. Disse virusinfeksjonene er svært smittsomme og man blir syk noen få dager etter at man har blitt smittet. Feline øvre luftveisinfeksjon er svært smittsom og prosent av katter som har fått smitteinfeksjonen er smittsomme i måneder eller år. De blir bærere og kan spre sykdommen når de kommer i nær kontakt med andre kjæledyr.


Hvis disse kattene blir syke eller lider av stress, kan infeksjonen blusse opp igjen. Katteinfluensa, eller øvre luftveisinfeksjon , er en relativt vanlig sykdom hos katt. Det er størst risiko for smitte der mange katter bor sammen ettersom smitten da spres lettere mellom individene. Uvaksinerte katter, unge katter og eldre katter med nedsatt immunforsvar rammes oftere. Bronkitt er en luftveisinfeksjon hvor man har betennelse i slimhinnen i bronkiene.


Luftveisinfeksjon smittsomt

Bronkiene er forgreininger fra luftrøret og en del av de nedre luftveiene, sier lege med spesialisering i lungesykdommer ved Glittreklinikken, Odd-Magne Fjeldstad. Vil du sitere denne artikkelen? Kopier denne teksten og lim den inn i litteraturlisten din: Winther, Finn Ø. I Store medisinske leksikon. Sykdom og bærertilstand forårsaket av multiresistente pneumokokker er en allmennfarlig smittsom sykdom i smittevernloven.


Folketrygden yter full godtgjørelse av utgifter til legehjelp ved undersøkelse, behandling og kontroll for allmennfarlige smittsomme sykdommer, dvs. Tilstanden oppstår som regel i etterkant av en øvre luftveisinfeksjon , som for eksempel forkjølelse. Les mer hos Apotek 1. Virus er mikroorganismer som ikke er i stand til å formere seg alene.


Hyppig årsak hos barn. De er nødt til å invadere en vertscelle og overta dens maskineri for å kunne lage flere viruspartikler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg