torsdag 1. oktober 2015

Smerter i leggene

Finn Muskelsmerter I Leggene. Har smerter i leggene ganske ofte. Hva kan jeg gjøre i form av trening og egentiltak?


Dersom du plages såpass regelmessig med leggsmerter og vondt i leggene så ville vår første anbefaling være å oppsøke en kliniker (f.eks. kiropraktor, fysioterapeut eller manuell terapeut). Har variert litt fra dag til dag om hvor vondt det har vært, men de siste dagene har det vært ille. Han beskriver det som sårhet og svie i musklene.

Blir ikke bedre av massasje. Vondt uansett om han bruker beina eller er i ro, uavhengig a. Smerter i leggen kan faktisk være tegn på at du har fått en type blodpropp som oppstår i dype blodårer i leggmusklene. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig. Sykdommer i andre deler av muskel-skjelett-systemet enn leggen kan også bidra til at det oppstår smerter i leggen. Også skiveprolaps i ryggen kan føre til smerter i leggen.


Mange opplever smerter i og rundt leggen. Claudicatio intermittens, røykeben, er smerter i beina på grunn av for dårlig blodsirkulasjon i pulsårene (arteriene).

Dette blir bedre ved hvile. Tegn på lungeemboli kan være smerter i brystet, pustevansker, svimmelhet og besvimelse. Typiske symptomer kan være hevelse, misfarget hu eksem, sårdannelse, hudkløe, smerter og tyngdefornemmelse i benet.


Noen ganger kan smerter i leggen skrive seg fra en lidelse i kneet, hoften eller ryggen. Du forteller om leggsmerter som er verst ved gange, og som oppstod plutselig for en drøy uke siden. For å kunne identifisere hvilken sene som er betent, utfører legen såkalte isometriske tester.


Smertene provoseres frem ved at legen ber deg bevege ankelen opp og ne innover og utover, samtidig som legen holder igjen foten. Avhengig av hvilken sene som er betent, vil en eller flere av disse bevegelsene utløse smerter. Det finnes mange forslag til hva man bør gjøre når plagene er kommet. Smerter og ømhet på fremsiden av leggen kan i sjeldne tilfeller også ha andre årsaker som kronisk kompartmentsyndrom eller stressfrakturer (tretthetsbrudd) i skinnebenet som kan gi nær identiske symptomer.


Smerter ut i bena Opplever du smerter ut i bena kan dette skyldes flere årsaker. Som regel kommer smerten av andre problemer enn fra bena. Isjias - hvor et ryggprolaps trykker på isjiasnerven. Smerter med spredning langs ischiasnerven nedover i beinet kan forekomme med eller uten ryggsmerter.


Ofte kan det være snakk om en tilstand som hører hjemme et helt annet sted i kroppen som gir seg utslag i smerter i beinet. Leggkramper er sjelden alvorlig og går vanligvis over av seg selv. Den enkleste måten å lindre kramper på, er å reise seg opp og sette all vekt på foten i noen minutter.


Kan få smerter opp til hoftene.

Betennelsen plantar fascitt sitter altså i senen som går under foten, og pasienten har oftest smerter når du kjenner forann hælbenet og eller på utsiden av hælen. Plantar fasciitt kan gi smerter under foten, i hælen, forfoten, legg, kne og hoften. Jeg har i det siste opplevd smerter i leggen ved løping. Nå kan jeg så vidt løppe meter før jeg kjenner det. Smertene er lokalisert på fremsiden og innsiden av leggen, nederst.


Annen aktivitet som sykling går greit. Stramme Muskler i Lårene og i Leggene. Leggmusklene og muskulaturen i lårene og leggene kan gi smerter i beina. Det er særlig musklene hamstrings, quadriceps, gastrocsoleus og quadratus plantae som ofte er involvert ved slike symptomer og smerter. Les også: – Symptomer på Fibromyalgi hos Kvinner.


Trange nerveforhold i. Når pulsårene blir trange får musklene i beina, og spesielt i leggene , for lite blod ved belastning. Plagene starter oftest med smerter i leggene ved gange i motbakke. Senere kan smertene komme etter stadig kortere gangdistanse også på flatmark, og etter hvert selv i hvile. De siste nettene har jeg våknet minst to ganger hver natt, av svært intense smerter i den ene leggen. Det er så sinnsykt innmari vondt at jeg skriker av smertene, kjennes ut som noe spenner seg og er helt riv ruskende galt inni der.


Jeg prøver å strekke ut foten på en måte, slik at det forsvinner. Hvis åreforkalkningen blir alvorlig, kan du ha smerter i beina selv når du sitter stille. Tilstanden kan gi hudforandringer eller sår på beina eller føttene som ikke gror.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg