fredag 30. oktober 2015

Gravid i uke 8

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Babyverden har en podcast uke for uke.


Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.

Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå ser den lille snart ut som et lite menneske. Blant dem er for eksempel oppblåst mage og forstoppelse, mye utflod og kanskje underlivssopp, hårvekst på magen, plagsomme hemoroider og åreknuter i underlivet og på beina. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Hvor stort er ditt barn når du er gravid i uke ? I uke eller kjenner mange nå ett eller flere symptomer på at man er gravid.

Gravid uke – Fostrets utvikling. Det er vanlig å være trøtt, kvalm, svimmel og få større bryster. Om det hadde skjed ville graviditeten være over. Embryoet er seks uker gammelt og i slutten av denne uken er anlegget for de fleste organsystemene dannet. Armer og ben har vokst mer ut, og skjelettet har begynt å forbene seg.


CRL, crown-rump length). God tannhygiene er viktig når man er gravid , floraen i munnen er litt annerledes, derfor er det viktig å bruke tanntråd eller tannstikkere i tillegg til tannbørste. Videoen nedenfor gjelder fosterets uke som er det samme som mors uke 8. Det begynner å ligne mer på et menneske, både øyne og ører er lett gjenkjennelige, og halen er borte.


De fleste indre organer er nå anlagt. ULTRALYDBILDE FOSTER: Ultralyd av foster uker gammelt (svangerskapsuke ). Ultralyd er en diagnostisk teknikk som sender høyfrekvente lydbølger inn i kroppen via en transduser. Mange gravide er plaget med soppinfeksjon i underlivet.


Dette kan du forvente Barnet i 8. Denne uken dannes det små fingre og tær.

Halen som den lille har hatt en stun begynner å forsvinne. Maten gravide bør unngå Fosterets utvikling. Armene og hendene utvikler seg nå raskt og man kan se antydninger til tommel og fingre.


Føttene vokser til, og i slutten av denne uken synes små fotplater. Små hevelser på siden av hodet viser at anlegget til det ytre øret er på plass. Gikk på vekta i morges, og fant ut at jeg har lagt på meg kilo allerede!


Er litt overvektig fra før av, 1høy og kg. Føler ikke jeg har spist usunt osv, men nå begynner jeg å bli redd for hvordan dette skal ende. Er livredd for å legge på meg mye, har dere noen tip.


For en uke siden var jeg på tidlig ultralyd. Jeg er uker i morgen. Jordmor sa at alt så veldig bra ut. Spørsmålet mitt er hva vi egentlig kan forvente og se?


Og om alt ser bra ut med den lille, hva er den prosentvise sjansen for at det går fint til over uk. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Uke begynner mandag 17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg