torsdag 29. oktober 2015

Baby 7 mnd mat

Her på denne siden vil vi gå gjennom hva barn på 6- mnd kan spise, og hva de burde spise. Men dersom du har fullammet frem til nå og skal begynne med de første smaksprøvene, anbefaler jeg at du tar en titt her – hvor du kan lese om de første smaksprøvene og hvordan du går frem når barnet skal introduseres for mat for første gang. Når din baby er måneder gammel er de fleste sterke nok til å holde kroppen oppreist med hofter og knær når det får støtte. Barnet tester benstyrken med bevegelser som kan ligne på dans, et trinn med den ene foten, og så med den andre.


Tilslutt kan babyen nesten hoppe i fanget ditt.

Hvilket forhold barnet får til mat bestemmes gjerne av hvilket forhold du selv har til mat. Setter du pris på ro og en god stemning rundt måltidene, vil du overføre dette til barnet ditt. Barnet vil igjen forbinde maten med god stemning. Visste du at både barn og voksne er våkne av og til i løpet av natten?


Du kan gi økende grovhet på maten, og etterhvert mat som krever litt tygging. Etter den første tiden med smaksporsjoner bør poteter og grønnsaker suppleres med kjøtt og fisk, ev. Her får du en oversikt over hvilken mat du kan gi til babyen når.


Mange starter med fast føde som måneder gammel, mens andre venter til måneder.

Dette er middagen du gir til baby og hvilket pålegg babyen kan få. Vi er på Kypros med vår sønn på mnd og alt har gått helt supert. Vi har vært her en uke nå. Eneste som bekymrer meg er mengden mat baby får i seg ila en dag. Hjemme i Norge er rutinene slik: Våkner - drikker en flaske med mme, sovner igjen for nap én rundt 9-11.


Spiser deretter en halv til en hel porsjon med grøt blandet med frukt. Lillemann har blitt mnd nå, men har siden mnd spist 3-måltider. Spist brød siden han var mnd. Tok litt tid før han fikk teken på det, men nå sklir det ned :-) Dermed har vi nå måltider om dagen.


Det finnes ingen fasit på hvor mye mat barnet ditt skal spise. Hvis barnet ditt har gått lenge, er høyt og lavt og spretter rundt det meste av dagen, trenger det mer energi enn et barn som nylig har begynt å gå, og som ellers trives med å sitte stille. Spørsmål: Jeg har en datter på mndr som begynte med grøt da hun var mndr. Jeg har jobbet de siste to månedene og pumpet på jobb (som hun har fått på flaske av pappaen dagen etter). Jeg hadde veldig mye melk i starten og hun har aldri hatt behov for nattemåltid.


Hvor mye og hva spiser deres babyer som er rundt -mnd ? Mat til baby -mnd.

Min er snart mnd. Ammer hver gang han er våken på dagtid og 1-ggr på natta. Litt mer enn en porsjon grøt, fordelt på formiddag og tidlig kveld. Samt en smaksprøve hver dag. En porsjon grøt (1dl pulver, 1dl vann gir ganske mye grøt synes jeg).


Er så redd for at baby kan sette annnet enn melk, mos og grøt fast i. En gang mellom måneder og år lærer din baby støttereflekser som styrer de grunnleggende kroppsbevegelsene. Den bruker disse støtterefleksene til å reise seg fra liggende til stående stilling og omvendt. Refleksene ligger til grunn for utvikling av balanseevnen.


En baby på måneder strekkes seg etter ting som holdes foran ham. Så blir det gjerne mat igjen i 4-tiden, avhengig av når han står opp. Mellom og halv får han grøt og ei flaske mme, så er det kveldsstell, pupp på rommet og legging.


Leggingen får veldig fint da han ofte er trøtt og klar for å finne sengen. Han sover på eget rom, og våkner rundt tiden og vil ha litt mat. På dette stadiet kan det hende at barnet begynner å sove mer urolig. Barnet holder kanskje på å få tenner, og siden det visuelle minnet er blitt bedre, får det også livligere drømmer. I tillegg holder kanskje barnet på å utvikle seg til et A-menneske.


Du hadde sikkert glemt at det var mulig å våkne så tidlig. En del barn begynner å bevege seg mer på dette tidspunktet. Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter.


Morsmelk er den beste maten for spedbarnet, og barnet kan trygt få kun morsmelk de første seks månedene, med tilskudd av D-vitamin, dersom barn og mor trives med det. Barn bør om mulig få morsmelk i hele første leveår – og gjerne lenger. Husk morsmelk har vel en mye raskere fordyelsesprosess en feks.


Jeg ville ikke prøvd å kutte ut noen måltider. Baby mnd spiser lite mat – Graviditet, spedbarn og. Og dessuten synes jeg 3. Mi som strax er 9( korrigert) spiser mye synes jeg, så lurer på hva andre spiser.


Slutte med nattmat, mnd gammel baby 16. Hvordan opprettholde amming med mnd gammel baby ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg