fredag 9. oktober 2015

Slimhoste barn

Slimhoste barn

Dette er slimhoste. Slimhoste er en annen type hoste enn tørrhoste, og kjennetegnes, som navnet tilsier, av at man hoster opp slim. Derfor bør man ikke bruke hostedempende midler ved slimhoste.


Slimhoste barn

En slimhoste kan være mer alvorlig enn en tørrhoste. Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Ved slimhoste produseres det slim som hostes opp - det er en produktiv hoste. Unntaket er dersom hosten gjør at du får dårligere nattesøvn.


Mange barn har gjentatte luftveisinfeksjoner med snue, hoste og feber. Tilstanden kan være plagsom, men det er nesten aldri snakk om alvorlige infeksjoner. RS-virus kan være årsak til lungebetennelse og tung pust hos barn under år, og noen av disse barna kan trenge. Slimløsende mikstur har liten effekt og anbefales generelt ikke til barn under år.


Ved plagsom tørrhoste om natten anbefales jevnlig drikke. Hostedempende mikstur anbefales generelt ikke til barn under år. Ved astma finnes effektive medisiner på resept. Hoste og forkjølelse er som regel ikke noe stort problem. Men det kan oppstå tilfeller som gjør det nødvendig å oppsøke lege.


Følgende informasjon har som mål å gi deg best mulig informasjon, men er ikke ment å erstatte legens råd når det er nødvendig, f. Behandling av slimhoste. Barn under år Generelt bør ikke slimhinneavsvellende preparater gis til barn under år. Slimhoste hos barn uten nedsatt allmenntilstand går ofte over av seg selv.


Men foreldre i dag har liten toleranse overfor hoste, noe som fører til et økende salg av hostesaft som, ifølge legen, ikke har noen effekt. Slimhoste , eller våt hoste, er ofte et resultat av en infeksjon i de øvre luftveiene, og forårsaket av et forkjølelsesvirus. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Søker du etter hoste? Trenger du kjerringrå tips og hjelp om hoste, så finner du det her. Finnes reseptfritt på apotek, i to pakningsstørrelser: 1ml og 2ml. Hos de aller minste barna , opp til rundt 2-års alderen, ser vi ofte epidemier om høsten og vinteren med såkalt RS-virus. RS-virus kan også gi luftveisinfeksjoner hos større barn og voksne, men da oftest med mye lettere symptomer.


Slimhoste barn

Barnehagebarn er mye syke, noen barn blir veldig syke med høy feber og nedsatt allmenntilstand av ufarlige virusinfeksjoner, mens andre barn blir kun lett syke uten feber og gjerne med snue og hoste som eneste symptomer, forklarer Hanne May. Som regel er barna friske igjen i løpet av en ukes tid. Luftveisinfeksjon, blant annet rhinitt, sinusitt, laryngitt, akutt bronkitt og pneumoni. Ofte periodevis hoste om natten.


Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim. Har du slimhoste er det viktig at slimet kommer opp fra luftveiene. Opphostet består mest av skum og tynt spytt.


Av og til kan det hostes opp en liten klatt av seigere slim i skummet, men det oppdager en ikke hos barn. Solvipect fås kjøpt reseptfritt på apoteket. Ved vedvarende natthoste av denne typen er det grunn til å vurdere om det er tegn på en begynnende astma, ikke minst hos barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg