torsdag 1. oktober 2015

Lett depresjon

Ikke alltid så lett å oppdage. Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp.


Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere.

Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. Det burde heller ikke være noe flaut å ta denne legesamtalen. Jo tidligere du kommer til lege, jo bedre.


Hvis det er snakk om en lett depresjon som har oppstått for første gang, er det også enklere å behandle. Men selv om å overvinne depresjon hverken er lett eller raskt gjort, er det langt i fra umulig. Denne artikkelen vil gi deg tips og teknikker for hvordan du kan komme ut av den depressive tilstanden. Behandlingen for en tung depresjon er vanligvis medisinering og samtaleterapi og til tider kan en innleggelse være nødvendig.


Uansett hvilken form for depresjon pasienten har, er det viktig å ta tak!

Psykisk helse og fysisk aktivitet Regelmessig fysisk aktivitet forbedrer den fysiske formen og gjør oss mer rustet til å mestre hverdagens krav og utfordringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer Dystymi, et personlighetstrekk – en kronisk, lett depresjon. I tillegg er det noen personer som får en type depresjon som er mer varig.


Dette kalles dystymi. Lysbehandling kan være effektivt mot enkelte typer depresjon , blant annet vinterdepresjoner. Selve behandlingsløpet ved depresjon skal fra 1. Det samme kan sosial isolasjon, som mangel på venner eller familie i nærheten. En vanskelig barndom kan gjøre deg sårbar for episoder med depresjon.


Denne type depresjon er som regel forholdsvis lett å behandle, og den oppstår bare på grunn av en krise. Men det er folk som lider av kronisk depresjon , noe som kan påvirke deres helse og redusere deres livskvalitet. I dette tilfellet bør depresjonen behandles av en spesialist. Hvordan overvinne depresjon – tips.


Selv om å overvinne depresjon hverken er lett eller raskt gjort, er det langt i fra umulig. Dystymi: Personen lider av en mild grad av depresjon , eller kronisk senket stemningsleie, som kan vare i flere år, eller en stor del av livet. Om det er en lett depresjon , kan legebesøk fullføre psykoterapien. Det hjelper med progressiv tilpasning til presset vi opplever i livet.


Vedvarende ustabilitet i stemningsleiet som medfører en rekke episoder av depresjon og lett heving av stemningsleiet, men der ingen av dem er tilstrekkelig alvorlige eller langvarige til at diagnosen bipolar affektiv lidelse (F31.-) eller tilbakevendende depressiv lidelse (F33.-) kan forsvares.

Prikkperikum – Hypericm perforatum. Godt dokumentert med forskning er denne urten svært virksom mot lett depresjon. Uten bivirkninger, da det er flere stoffer i urten som virker sammen og tar vare på flere funksjoner i kroppen.


Det er veldig individuelt hvordan depresjonen kommer til uttrykk. En diagnose med depresjon kan både være en lett depresjon , hvor folk ikke opplever den samme gleden som tidligere, og en alvorlig depresjon , der man kanskje tisser i sengen om natten, fordi man ikke orker å gå på toalettet. Noen kan få et veldig flatt og melankolsk.


Atypisk depresjon er preget av lett påvirkelig humør (paradoksal anhedoni) og positiv holdning, betydelig vektøkning eller økt appetitt (trøstespising), for mye søvn eller søvnighet (hypersomni), en følelse av å være tung i armer og ben og nedsatt sosial fungering som følge av overfølsomhet for opplevd mellommenneskelig avvisning. Jubler over ny medisin mot alvorlig depresjon : – Som sendt fra himmelen. For første gang siden Prozac har et nytt virkemiddel mot alvorlig depresjon blitt godkjent.


Når man ikke er lykkelig med livet, har man en tendens til å falle inn i dårlige vaner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg