mandag 12. oktober 2015

Kalorier øl

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Et lite glass rødvin (dl) inneholder eksempelvis rundt kcal (kilokalorier), og et glass øl (liter) inneholder 1kcal. I tillegg er det litt protein i øl , men det er ikke noe fett tilstede. Karbohydrat og protein gir kcal per gram, mens alkohol gir hele kcal per gram, nesten like mye som fett, opplyser ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky.


Dessverre er det nesten ingen øl som er merket med ernæringsinformasjon som kalorier , mengde karbohydrat etcetera. Lite- øl : Test av ølet med færrest kalorier.

Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. En halvliter vørterøl gir 1kalorier , mens en tilsvarende mengde. Jo større konsentrasjon av alkohol det er, jo flere kalorier gir det. Likør og brennevin har høyest alkoholprosent og dermed flest kalorier , mens alkoholfritt øl kun har halvparten av kaloriene som i vanlig pils.


I tillegg inneholder det du drikker andre ting enn alkohol, som også kan bety flere kalorier. Da øl desuden udløser velværestoffer, der får dig til at føle dig glad og afslappet, giver en enkelt øl ofte lyst til en mere. Det bliver ofte til mange øl på en aften.


Og vær opmærksom på, at de stærke øl ofte indeholder flere kalorier end en pilsner.

Kalorier : En almindelig flaskeøl indeholder ca. Bjørnstad legger også til at det ikke bare er alkoholen i seg selv som kan gi deg ekstra kalorier. Typisk snacks som gjerne hører me kommer i tillegg til alt annet man spiser. Kvinner drikker mindre øl enn menn. En flaske vin har til sammenligning halve kaloriinnholdet (5kalorier ). Sukker og kalorier i vin.


De fleste rødviner og hvitviner har langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater. Høy alkoholprosent gir flere kalorier. Jo høyere alkoholprosent, jo flere kalorier. Det er ikke like mye kalorier i all alkohol. Uansett hva du velger er det lurt å drikke sakte, ha mat i magen, og drikke godt med vann mellom hver drink.


Planlegger du å kose deg med litt øl , vin eller en drink i helgen? VG Logo search Chevron down. Alkohol har tomme kalorier. Velg riktig vin - spar kalorier ! Ingen næring, mange kalorier. Til sammenligning inneholder et lite glass ferskpresset eplejuice (uten tilsatt sukker) omtrent kcal og et glass alkoholfritt øl omtrent kcal.


Med kalorier mener vi som regel kilokalorier (kcal) Selv om energiinnholdet i en matvare i dagligtale og media ofte oppgis i antall kalorier , er det som regel kilokalorier man mener. Derfor bør du som er opptatt av å passe vekta være litt obs.

Men tilbake til øl. La oss først ta for oss vanlig øl og lett- øl. Nå er produksjonen av lettøl kuttet kraftig her til lands. Denne testen tar for seg liteøl, som sagt øl med vanlig alkoholprosent, men med lavere innhold av karbohydrater og kalorier. Ethvert produkt som markedsføres med at det inneholder lite kalorier , er nødt til å inneholde minst prosent færre kalorier enn originalproduktet, som i dette tilfellet er vanlig pils.


Kcal i 1gram produktet. I tabellen (lenger ned i saken) kan du se hva øl inneholder. Det inneholder mye karbohydrater. Liteøl er en variant av pils.


Siden du vil ha øl uansett… har jeg gode nyheter for deg og andre ølfans: mørkt øl inneholder mer B-vitaminer og antioksidanter, og dette gir deg bedre næring enn lyst øl. Pils belaster kroppen med færre kalorier enn sukkerdrikkene. Vanlig pils har langt færre kalorier enn folk tror. Det har bare drøyt halvparten så mange kalorier som skummet melk, sier Nome. Du får for eksempel nesten to glass champagne for samme kalorimengde som øl , og en White Russian har nesten tre ganger så mange kalorier som et glass hvitvin.


Vin er ikke så ille kalorimessig, det er som regel mellom og 1kalorier i et glass. Lavkaloriølet, eller Lite, må ikke forveksles med lettøl. Lite-variantene har den samme alkoholstyrken som vanlig pils, men har færre kalorier og karbohydrater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg