onsdag 21. oktober 2015

Lapperøre med kulturmelk

Rør alt til en klumpefri røre. Rører med natron skal ikke stå og svelle, så du kan starte stekingen med en gang. Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.


Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Nystekte lapper, eller moffeloffer, er alltid populært. Server lappene med syltetøy eller rørte bær. Kjempegodt til helgefrokosten eller som dessert.


Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette. Vaffelrøre, pannekakerøre eller lapperøre. Det finnes utallige oppskrifter på både sunne og syndige retter med røre. NRK Mat har plukka ti favoritter.


Lapper med kulturmelk. Du vil nesten ikke tro hvor mange lapper det lages på tvers av Norges land hver dag. I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere.


Disse lappene lager farmor ofte når vi kommer på besøk. Farmor lager verdens beste lapper. De er store, luftige og smaker fantastisk godt. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!


Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Denne oppskriften inneholder dessuten lite fett som gjør at lappene egner seg godt som hverdagskos. Og vil du gjør barna ekstra ivrige, kan du drysse hakket sjokolade på lappene mens de steker, og servere dem som varme sjokoladelapper!


Oppskriften gir ca. I denne oppskriften er det chiafrø som gir en ekstra konsistens ved siden av tilskudd til fiber og vitaminer. Det er runde og luftige kaker laget med kulturmelk og natron som stekes i panne eller på takke.


Hans Dahl Ørstavik steker store lapper på takke. Tilsett egget og melken, og rør til en jevn røre. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Stek lappene i stekepanne eller i et plettejern.


Utmerket turmat, men også gode hjemme med litt syltetøy og pisket krem. Det går fint an å lage lapper uten melk. De smaker nydelig med syltetøy og rømme og passer perfekt når du har lyst på noe godt i en fei.


De er raske og enkle å lage og gir litt kos i hverdagen. Duften og smaken av lapper gjør noe med de fleste, og toppet med ditt favoritt syltetøy får du en herlig smak av norsk kultur. Jeg har lyst på lapper, men alle oppskriftene mine på lapper er det kefir i. Noen som har en lappeoppskrift uten kefir?


Toro kakemiks eller dl semper rød mix ts salt ts natro. Bruk en øse og fordel pannekaker utover i pannen. Stek på en side til det danner bobler og overflaten begynner å sprekke.


Snu hver pannekake og stek til den er gyllen. Vet du hva- det funket som bare det med bakepulver istedenfor natron.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg