tirsdag 6. oktober 2015

Sliten gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er helt normalt å føle seg mer trett og sliten i svangerskapet.


Kroppen din gjør en stor og viktig jobb. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid.

Hei kjære gravide nettvenner Jeg begynner i uke i morgen. Jeg jobber 1 turnus med voksne psykisk utviklingehemmede. Jeg syns d har vært veldig tungt å jobbe, både i forhold til kvalme, tretthet, liten tålmodighet og er sårbar for lukter. Men samtidig så har jeg en arbeidstolthet som bryter. Når du går gravid er det imidlertid ekstra viktig å lytte godt til de signalene kroppen gir.


Trente du lite før du ble gravid anbefales det ikke at du plutselig setter i gang med mye trening. Du skal heller ikke øke intensiteten i treningen. Denne treningen bør du i tillegg unngå: 1. Aktiviteter med slag og spark.

Men kjenner du deg sliten hele tiden, er det viktig at du utelukker at det lave energinivået skyldes sykdom. Jobben min består av salgsarbeid og jeg har veldig mye arbeidspress på å prestere. Det er klart jeg våkner flere ganger om natten, går sakte, har vann i kroppen, men det går stort sett greit. Spørsmål: hei, jeg er nå kommet inn i uke 2 og føler meg konstant trøtt og sliten.


Tro meg, jeg vet hvordan det føles. I begge mine svangerskap har jeg vært så trøtt og sliten at det knapt var mulig å holde seg våken disse ukene. Det er veldig vanlig og går i de flestes tilfeller over så snart man runder ca uker. Man kan ikke regne med å føle seg helt som vanlig når man er gravid.


Alt er litt tyngre, men det er. KVALM, TRØTT OG SLITEN. Den siste tiden har vært så tung, jeg er omtrent 11uker på vei. Og kan si det slik de siste 3ukene har jeg bare ligget i senga, spydd og nesten ikke fått søvn.


Er uker på vei og har kastet opp hele tiden. Forrige gang varjeg sykemeldt hele svangerskapet (annen jobb ) og jeg er redd jeg går på en smell hvis. Undervekt gir mindre muskelstyrke, og man føler seg sliten raskere. Graviditet, spesielt i de første ukene, kan også tappe energi.


Det er større sjanse for at det er en medisinsk grunn for tretthet hvis man har andre symptomer i tillegg til å være sliten , som vekttap, endring i avføringsmønster, håravfall eller ekstrem tørste. Gruer meg til mannen skal bort på mandag og være på kurs med HV tvers over landet i to uker.

Jeg er sliten og sover dårlig. Sitter da alene med magen og med en gutt på snart og jente på 5. Ute er det de veldig glatt og vanskelig og jeg gruer meg til henting og levering i bhg. Du får ingen premie for å være flink pike, bortsett fra at du blir mer sliten , sliter mer enn nødvendig under svangerskapet, fødselen og etterpå.


Og tro meg, det vil du ikke. Arbeidsplassen er pliktig til å tilrettelegge, eller så får du sykemelding, eller svangerskapspenger om du ikke kan jobbe pga fare for fosteret. Når man sliter med å bli gravid kan man ikke forlate huset uten å se mange andre gravide kvinner. Hver gang du slår på TV’en er det alltd en søt baby i en bleiereklame som stirrer tilbake på deg.


Enten du har prøvd i et par måneder eller tenker på å starte en familie snart, her er gode tips for deg som sliter med å bli gravid. DEPRESJON: Det å føle seg trøtt og sliten kan være en begynnende depresjon Foto: NTB Scanpix Vis mer Når fysisk sykdom er årsaken. Hvis du føler deg trett og sliten uten at du forstår grunnen, stiller saken seg litt annerledes, mener legen. Kjenner du deg igjen i noe av dette?


Korsryggen kjennes sliten og trøtt når du har stått en liten stund. Når du reiser deg opp fra sofaen er det akkurat som om hele ryggen er stiv, og du må bevege deg før det går seg litt til. Det begynte i begynnelsen av mars, og nå begynner jeg å bli veldig frustrert over at det aldri ser ut til å gå over.


Det er som om det verker i kroppen, litt som når man er forkjølet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg